Gibanje v aprilu: odskočna deska za zdravje in dobro počutje

10. 4. 2018 | Promocijsko sporočilo

Gibanje krepi telo in duha, je blagodejno za zdravje in dobro počutje. To načeloma vemo, vendar pa se dejstva ne zavedamo dovolj. In prepogosto s tisoč in enim izgovorom vadba ni naša prva izbira. Urediti moramo to in ono in na koncu nam za gibanje enostavno zmanjka časa, kajne? Vam je scenarij poznan?

Glede na to, da se je s pomladjo začela prebujati narava, bi se aprila morda lahko prebudili tudi mi. Mimogrede, latinska beseda za mesec april je aperire, kar pravzaprav pomeni »odpreti«. Sporočilo je torej jasno. Da je april odlična odskočna deska v aktiven življenjski slog, se strinjajo tudi v Hotelih LifeClass Portorož.

Obala vabi

Na blagodejnem morskem zraku, ujetem med dvema solinskima poljema, neskončnim morjem in nebom, je že vse nared za vaše dobro počutje. Priprave na poletje se lahko začnejo z ugodnostmi v Lepotnem centru, kjer lahko preizkusite kombinacijo elektrostimulacije mišic, ki pospeši presnovo maščob ter učvrsti in oblikuje telo.

Če pa imate radi masaže, je na voljo posebna masaža s perlami za pospešeno hujšanje.

Ko boste svoje telo že nastavili prijetnim sončnim žarkom, bo koži dobro del program Recover Touch, ki nevtralizira proste radikale, obnavlja kožo in jo ščiti pred prezgodnjim staranjem. Če pa imate mastno in nečisto kožo, jo bodo strokovnjaki negovali z naravnimi izvlečki in glino.

Čas je za dolgoročno zaobljubo

Po tretmajih pa nas čaka velik korak: dolgoročna zaobljuba. V fitnes centru LifeFIT so z aprilskimi ugodnostmi na voljo skupinske in individualne vadbe za vse okuse. Za piko na i uspešnemu treningu pa se aprilske torke in srede lahko razvajate tudi v Savna parku. Gibanje, razvajanje telesa in duha je naložba vase.

Redna telesna vadba je temelj dobrega počutja vsakega posameznika in pripomore k zdravemu organizmu. Dobra telesna kondicija nam poleg dobrega fizičnega počutja prinaša tudi izboljšano psihično počutje.

Sami smo odgovorni za svoje zdravje in počutje

Telesna aktivnost igra pomembno vlogo pri preprečevanju razvoja kroničnih bolezni (npr. težave s kardiovaskularnim sistemom, diabetes tipa 2, hipertenzija, povišan holesterol v krvi, policistični jajčniki, stres).

Redna vadba pomaga pri izboljšanju zdravstvenega stanja tistih, ki že imajo kronične bolezni oz. določene poškodbe. S telesno aktivnostjo lahko zmanjšamo telesno težo in krvni tlak, okrepimo kosti in mišice, izboljšamo psihofizične sposobnosti.

Vadba deluje tudi kot protiutež vsakdanjemu stresu. Vaša zdravje in dobro počutje sta v vaših rokah. V Termah Portorož poznajo nekaj trikov in bližnjic, ki lahko služijo kot uspešen začetek, motivacija, redna ali občasna popestritev vaše skrbi za zase.

Priporočamo