Bogat okus tega golaža vas bo navdušil, ena sestavina menja čisto vse!

18. 12. 2024
Deli
Golaž s kruhom (foto: Profimedia)
Profimedia

V dneh, ko pritisne mraz, si radi privoščimo jedi na žlico.

Med tistimi jedmi, ki se v številnih domovih pogosto znajde na mizi, je zagotovo golaž. Vsak ima svoj recept zanj oziroma kakšen dodatek, ki dodatno oplemeniti to priljubljeno jed. Nekateri so pravi specialisti za kuhanje golaža in tudi v prazničnih dneh se pogosto znajde na mizi.

Preberite še: Uff, čistilka razkrila umazane skrivnosti posameznikov, to so besede, s katerimi je opisala svoje delo in močno odmevajo

Na spletu pa smo našli recept z eno sestavino, ki še dodatno obogati to odlično in priljubljeno jed. Gre za - pivo, kar bo še posebej navdušilo tiste, ki obožujejo to pijačo. Recept pa je sledeč:

Sestavine:

  • 600 g mlade govedine
  • 1 čebula
  • 2 -3 suhe klobase
  • 1 suhi rdeč feferon
  • 1 paprika babura
  • 2 paradižnika
  • malo svežega peteršilja
  • 1 žlička rdeče mlete paprike
  • 2 žlici masti ali olja
  • ščepec kumine
  • sol in poper po okusu
  • 1 lovorjev list
  • 1 deciliter svetlega piva
Koliko denarja morate imeti, da vas nemške banke štejejo za bogate?

Priprava:

Meso narežite na kocke, klobase pa na kolobarje. V večji posodi raztopite mast ali segrejte olje in prepražite narezano čebulo. Ko omehča, dodajte meso in kolobarje klobas. Na kratko prepražite, nato pa dodajte papriko, narezano na trakce. Dodajte še mleto papriko, lovorjev list, posolite po okusu in zalijte z vodo.

Kuhajte na blagem ognju, dokler meso ne omehča. Potem dodajte narezan paradižnik. Kuhajte, dokler vse sestavine ne omehčajo. Dodajte še mleto kumino, popoprajte in zalijte s pivom. Pustite, da še enkrat zavre in nekaj časa kuhajte, da alkohol izpari. Preden golaž postrežete, dodajte rdeč feferon in nasekljan peteršilj. Zraven se bodo odlično prilegli široki rezanci, kruhovi cmoki, njoki, polenta ... Tista priloga, ki vam je najbolj všeč. Dober tek!

Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"