Goran Dragić v solzah ob dresu Dražena Petrovića

Goran Dragić v solzah ob dresu Dražena Petrovića (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
20. 9. 2017

Slika MVP evropskega prvenstva Gorana Dragića, ki v solzah sprejema dres Dražena Petrovića, je hitro zaokrožila po svetu in potrdila, da slovenski kapetan ni le vrhunski košarkar, ampak tudi velik človek. Klanjajo se mu tako Hrvati kot Srbi in ostali košarkarski narodi, ki so v njegovih solzah prepoznali iskrenost ter veliko srce.

Slovenska televizijska postaj Planet je pred dnevi v Zagrebu obiskala Biserko Petrović, mamo pokojnega Mozarta evropske košarke, ki je umrl v prometni nesreči pred 24 leti. Dražen je tako kot Dragić nosil dres s številko 3 in ker je slovenski kapetan že večkrat povedal, da je bil Petrović njegov vzornik, je Biserka televizijski ekipi predala njegov dres iz New Jersey Nets, z željo, da ga predajo Dragiću.

Novinar Damjan Medica je v torek izkoristil priložnost, ko je imela slovenska reprezentanca poslovilno novinarsko konferenco, in dres pred kamerami predal Dragiću. Kapetana so preplavila čustva in solze so spolzele po licu. "To je eno od najlepših daril, kar sem jih prejel kadarkoli v življenju. Dražena sem občudoval. Bil je moj idol. Vemo, kaj je storil za jugoslovansko in svetovno košarko. V čast mi je, da lahko nosim številko 3. Poklon legendi. Naj počiva v miru," je dejal Dragić.

Mama Biserka je v pogovoru za Planet izdala, da občuduje tudi Luko Dončića. "Videla sem, da se rojeva nova zvezda. Tako je mlad, tako zrelo igra, da me spominja na Dražena. Odkar nas je Dražen zapustil, še nisem videla fanta, ki bi pri teh letih igral tako zrelo. Srečna sem, ker se to dogaja v naših deželah. Dražen je vedno govoril, da če bi Jugoslavija ostala skupaj in bi sestavila skupno ekipo, nas ne bi mogla premagati nobena ekipa, niti iz lige NBA. Njegov cilj je bil pokazati, da se na Balkanu igra najboljša košarka. Lepo, da se je to zdaj uresničilo," je dejal Biserka Petrović.

Kapetan, ki že jutri odhaja v ZDA, je v teh dneh prejel precej daril in priznanj. Poleg dresa Dražena Petrovića mu je predsednik države Borut Pahor tako kot ostalim reprezentantom podelil državno odlikovanje zlati red za zasluge za izjemen športni dosežek, ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je košarkarski zvezi oziroma ekipi namenilo 67.080 evrov, župan Ljubljane Zoran Janković pa je fantom na sprejemu podaril kip ljubljanskega zmaja. Dragiću bosta v spomin na vrhunec kariere ostali tudi dve uri uradnega opremljevalca eurobasketa 2017, ki jih je prejel kot MVP prvenstva in član prve postave, ter plakat s karikaturami vseh dvanajstih igralcev in selektorja Igorja Kokoškova.

Priporočamo