Gorenjec z lažnimi tablicami od leta 2015 na črpalkah brez plačila iztočil 3500 litrov goriva

Gorenjec z lažnimi tablicami od leta 2015 na črpalkah brez plačila iztočil 3500 litrov goriva (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
29. 9. 2017

Radovljiški kriminalisti so preiskali večje število tatvin goriva na bencinskih servisih in več kraj registrskih tablic, ki so bile uporabljene v tatvinah.

Za 82 tatvin sumijo Gorenjca, naj bi od leta 2015 brez plačila natočil 3500 litrov goriva in tako pridobil več kot 4500 evrov protipravne premoženjske koristi, so sporočili s PU Kranj.

Radovljiški policisti so konec maja prejeli prijavo o tatvini goriva na bencinskem servisu na območju Radovljice. Moški je namreč z osebnim avtomobilom, na katerem je imel različne registrske tablice, pripeljal na bencinski servis, natočil poln tank goriva, nato pa je brez plačila odpeljal, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj.

Policisti so avtomobil, ki je ustrezal znamki in tipu uporabljenega vozila v tatvini, tisti dan ustavili v Tržiču. Na avtomobilu so bile že nameščene prave registrske tablice, tiste, ki jih je uporabil pri tatvini goriva, pa je skrival v avtomobilu in jih je med potjo zamenjal.

Obe registrski tablici so osumljencu zasegli radovljiški kriminalisti, ki so ugotovili tudi, da naj bi isti osumljenec izvršil še več kot 70 drugih tatvin goriva in 10 kaznivih dejanj v povezavi z registrskimi tablicami, ki so bile bodisi odtujene bodisi jih je našel in kot najdene uporabljal v tatvinah goriva.

Ugotovili so, da je uporabljal tri različna osebna vozila, najmanj deset različnih registrskih tablic, prilastil si je okoli 3500 litrov goriva in pridobil več kot 4500 evrov protipravne premoženjske koristi. Tatvine goriva je večinoma izvrševal na območju Gorenjske in Ljubljane, zlasti v letih 2015 in 2016.

Gorenjca bodo kazensko ovadili na pristojno okrožno državno tožilstvo.

Sicer pa je bilo glede na statistiko policistov v 2015 na območju celotne Slovenije ukradenega za 585.000 evrov goriva, največ na območju Policijske uprave Ljubljana, lani pa za 390.500 evrov goriva. Policisti uspejo preiskati okoli tretjino teh kaznivih dejanj.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri