Grozljivo žalostna zgodba, ki trga srce: Reševalka pomagala na kraju nesreče, nato pa izvedela, da je v istem trčenju umrla njena hčerka

Grozljivo žalostna zgodba, ki trga srce: Reševalka pomagala na kraju nesreče, nato pa izvedela, da je v istem trčenju umrla njena hčerka (foto: Profimedia) Profimedia
29. 11. 2022

Ah, življenje pa resnično piše neverjetne zgodbe, a žal včasih s še kako nesrečnim koncem.

Iz Kanade prihaja zgodba z neverjetno tragičnim zaključkom. Novembra se je v kraju severno od Calgaryja pripetila huda prometna nesreča - mlada voznica je izgubila nadzor nad vozilom na poledeneli cesti. Zapeljala je na sosednji vozni pas, takrat pa je iz nasprotne smeri pripeljalo tovorno vozilo. Prišlo je do trka, čigar posledice so bile res grozljive.

Na kraj nesreče so prihiteli reševalci, med njimi je bila tudi reševalka Jayme Erickson. Hotela je pomagati hudo ranjeni sopotnici v avtu. ""Sopotnica je ostala ukleščena v razbitine, bila je hudo poškodovana. Usedla sem se zraven nje in naredila vse, kar je bilo v moji moči, da bi jih pomagala. Medtem so gasilci opravili svoje delo, po nesrečnico je prišel helikopter in odpeljali so jo v bolnišnico," je opisala reševalka. Po tem se je vrnila v službo, po koncu izmene pa je odšla domov.

Nekaj minut po prihodu domov je pozvonilo na vratih. Moje življenje se je za vedno spremenilo," je pojasnila. "Prišla je kanadska kraljeva policija. Obvestili so me, da je bila moja hčerka udeležena v prometni nesreči ... Hudo poškodovano dekle, ki sem jo nedolgo tega nazaj oskrbela, je bila moje meso in kri. Moj edini otrok. Moja hči. Moja Montana."

Pri vsem skupaj je grozno to, da reševalka na prizorišču nesreče, ki sta jo oba voznika preživela, ni pomislila, da bi bila lahko žrtev prav njena 17-letna hčerka. Pozneje je opisala, da so bile njene poškodbe tako grozljive, da je sploh ni prepoznala. Zdaj pravi, da je strta od bolečine. Sprašuje se nešteto stvari: kaj bi postala njena deklica? Kaj bi bila? "Nikoli je ne bom videla diplomirati. Nikoli te ne bom občudovala v poročni obleki. Cenila bom spomine, ki sva jih ustvarili, in čas, ki sva ga preživeli skupaj. Zlomljena sem. Zlomljena. Pogrešam delček sebe."

.