Hamilton želi domiselnost

Lewis Hamilton bo konec tedna dirkal na svojem dvorišču na Madžarskem. V prihodnje pa stiska pesti, da bi si organizatorji pri pripravi dvojnih dirk domislili česa novega. Tekma na VN Madžarske bo malce pred 15. uro na sporedu na TV3. (foto: Profimedia) Profimedia
17. 7. 2020

Ljubitelji formule 1 so se vsekakor razveselili, da so se dirke vrnile na program TV3. Večine sploh ne moti, da sta bili dve zapored v istem kraju. Nad tem pa ni preveč navdušen Lewis Hamilton, ki organizatorje poziva, naj bodo pri vikend formatu, ko bodo v sezoni 2020 organizirali več dirk po istih progah, bolj domiselni.

Prvič v zgodovini formule 1 so namreč julija organizirali dve dirki zapored v Avstriji. S tem so želeli popestriti koledar, saj so morali zaradi pandemije odpovedati deset dirk. Dve dirki bosta avgusta tudi v Silverstonu in proti koncu leta verjetno še v Bahrajinu. 

Po uvodnih dveh dirkah je v kraljici motošporta po pričakovanjih najmočnejši Mercedes. Valtteri Bottas in Hamilton sta si razdelila po eno zmago. Samo en dirkač je drugo avstrijsko dirko končal na istem mestu kot prvo - Sergio Perez, ki je bil šesti - Hamilton pa meni, da bi bilo dogajanje potrebno popestriti. »Ne vem sicer kako, a morali bi biti bolj domiselni. Mogoče bi morali voziti v obratnem vrstnem redu glede na uvrstitev v kvalifikacijah ali malce spremeniti progo, čeprav dirkališča niso zasnovana tako. Morda bi lahko pogledali, česa so se domislili v drugih podobnih športih. V Silverstonu bomo spet imeli dve dirki in mislim, da bi morali predvsem drugo malce začiniti.«

Že tretji zaporedni konec tedna bodo skratka dirkači formule ena prihrumeli v našo neposredno bližino. Po dveh dirkah v Spielbergu se sezona nadaljuje v Budimpešti, kjer dirkače čakajo boji na VN Madžarske. VN Madžarske je dirka, ki je na koledarju formule ena nepretrgoma od prve izvedbe leta 1986. To je bila prva dirka v vzhodni Evropi, ki je štela za svetovno prvenstvo v formuli ena. Hamilton je šestkrat dobil kvalifikacije na Hungaroringu, v soboto ima priložnost, da po številu 'polov' na madžarski preizkušnji ujame Michaela Schumacherja. Britanec si je v karieri 51 od 85 zmag priboril z najboljšega štartnega položaja.

Tekma za VN Madžarske bo na sporedu v nedeljo na TV3.

Priporočamo