Hčerki družinskih prijateljev sta se sprli! Magdalena odgovarja

26. 4. 2017 | Vir: Lady
Deli
Hčerki družinskih prijateljev sta se sprli! Magdalena odgovarja (foto: Profimedia)
Profimedia

S partnerjem imava že dolga leta družinska prijatelja, s katerima smo tudi preživljali skupne dopuste. Naši hčeri sta podobne starosti, zato sta se veliko družili in bili zelo dobri prijateljici, veliko časa sta že od otroštva preživljali skupaj.

 

Pred nekaj meseci sta se hčeri močno sprli, od takrat sta se čudno začela vesti tudi prijatelja, ki za spor krivita najino hčer in ter nočeta slišati, da sta krivi obe in da to nima nobene povezave z našim odnosom. S hčerjo sva se pogovorila, zatrjuje, da je kriva njuna hči in da ji je naredila nekaj takšnega, da se z njo ne bo več družila. Ne vem, kaj naj storiva, saj sva nanju zelo navezana in se počutiva razočarano in izigrano. Težko bova našla nove prijatelje, ki bi jim lahko tako zaupala, bojiva se tudi, da se bo hči, zdaj ko nima več svoje prijateljice, znašla v kakšni čudni, neprimerni družbi.

Tatjana

Spoštovana Tatjana, vaše težave so vsakdanjega značaja in marsikdo kdaj naleti nanje, saj več ljudi, povezanih v odnosu, pomeni več možnosti za napetost in raznovrstne konflikte. Pravite, da hčeri zaupate in verjamete, in njena zgodba je, da jo je hči prijateljev užalila, torej bo po vsej verjetnosti res tako.

Morda bi bilo bolj smiselno pustiti njun spor in se ne vpletati v to, saj boste vse skupaj težko rešili, vsak verjetno ščiti svojega otroka. Tudi prijatelja najbrž glede na odzive menita, da njuna hči ni kriva. Razumljivo pa je, da so vaju s partnerjem s temi izjavami nekako užalili. Večkrat v življenju se zgodi, da gredo ljudje iz našega življenja ali na lep ali na slabši način, vendar se običajno zgodi, da to mesto čez nekaj časa nadomestijo novi ljudje.

Da boste kot posameznik sposobni razvijati zdrave odnose, je pomembno primarno okolje, v katerem dajete otroku občutek ljubljenosti in varnosti ter spodbujate njegovo neodvisnost. Prav je, da se s hčerjo o vsem skupaj temeljito pogovorite, nikar pa je ne silite, da bi se morala hčeri prijateljev opravičevati, če resnično ni kriva za nastali položaj.

Tudi vidva s partnerjem se vprašajta, ali ta odnos resnično tako močno potrebujeta, saj glede razmere verjetno nikoli več ne bo takšen, kot je bil. Morda je čas, da tudi vidva spoznata nove ljudi in prineseta v vajino življenje svež veter.

Magdaleni lahko pišete tudi na naslov AM Ljubljana, d. o. o. (za revijo Lady), Bleiweisova ulica 30, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na info@revijalady.si,kamor pošljite svoje vprašanje. Naj bo izčrpno in ne skoparite s podrobnostmi. Gospa Magdalena vam bo odgovorila v eni izmed prihodnjih številk revije Lady.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk