Hiša norčij Jelke Reichman z verzi Jelene Isak Kres

6. 4. 2018
Deli
Hiša norčij Jelke Reichman z verzi Jelene Isak Kres (foto: emka.si)
emka.si

Pesniški zbirka, v kateri so glavni junaki ljubkih in igrivih pesmi živali, je nastajala drugače kot večina takšnih slikanic. Mali rakunčki na rolkah, muzikalični slon, pingvini na sankah in zajčki v klobuku so svet namreč najprej ugledali v sliki, šele nato tudi v besedi.

Pa pojdimo od začetka.

Ne tako dolgo nazaj je ena naših najbolj priljubljenih in priznanih slikark vkorakala na Mladinsko knjigo s trinajstimi čudovitimi slikami. Na njih so bili upodobljene ljubke miške, rakuni, kužki, pa slon in severni medved, tjulenj, pingvin, zajčki, papagaja in male opice. In prav vse živali so nekaj strašno zanimivega počele. Kužki so igrali nogomet, rakuni rolkali in opice igrale na bobne.

Založnikom je bilo seveda takoj jasno, da bodo podobice izpod veščih rok Jelke Reichman postale del nadvse čudovite otroške slikanice. Poiskati so morali le še mojstrico, ki bo zgodbe slik znala ubesediti, se domisliti pravega naslova in s pravo naslovnico vse skupaj združiti v ljubko knjigico. Iskanje pravih besed so prepustili v delo prevajalki Jeleni Isak Kres, ki si je to zaupano nalogo vzela kot izjemno čast. Ne le, da je bilo to njeno prvo takšno delo, temveč tudi, da je tako hitro lahko pričela sodelovati s tako priznano slikarko. In delo ji je več kot zgolj uspelo.

Iz knjigice Hiša norčij si izposojamo eno od trinajstih čudovitih pesmic, da boste o povedanem lahko presodili tudi sami.

hiša norčij

Priporočamo!

Pesniška zbirka Hiša norčij je knjižni prvenec za otroke prevajalke Jelene Isak Kres. Nastala je ob opazovanju podob živali, ki jih je na svojo pobudo narisala ilustratorka Jelka Reichman.

Ne spreglejte še več knjižnih novosti za otroke, ki so te dni izšle pri Mladinski knjigi!

otroške

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk