HOFER tudi iz svojih izdelkov umika jajca iz baterijske reje

HOFER tudi iz svojih izdelkov umika jajca iz baterijske reje (foto: Hofer Press) Hofer Press
12. 3. 2019 | Promocijsko sporočilo

Potem, ko je kot prvi trgovec v Sloveniji iz ponudbe umaknil sveža jajca iz baterijske reje, bo HOFER do konca leta 2019 odstranil jajca iz baterijske reje tudi iz izdelkov lastnih blagovnih znamk. V slednjih jih bodo, skladno s svojo Politiko o dobrobiti živali in v tesnem sodelovanju z dobavitelji, nadomestili z jajci iz ekološke, proste ali talne reje. Ponudba izdelkov ostaja na voljo po nizki HOFER ceni.

Pri HOFERju se zavedajo svoje odgovornosti do kupcev, partnerjev in sodelavcev ter tudi do okolja in družbe, zato si v okviru lastne iniciative Danes za jutri neprestano prizadevajo, da tudi s svojimi izdelki vplivajo na boljši jutri. Del tega je zagotavljanje dobrobiti živali in udejanjanje trajnostne proizvodnje HOFERjevih izdelkov živalskega izvora, tako na področju prehranskih kot tudi neprehranskih izdelkov.

HOFERjeve lastne blagovne znamke do konca leta 2019 brez jajc iz baterijske reje

Podjetje HOFER je kot prvi slovenski trgovec, skladno s svojo Politiko o dobrobiti živali, jajca baterijske reje iz prodaje umaknilo že s 1. februarjem 2017. Omenjeni ukrep bodo še nadgradili in do konca leta 2019 v vseh izdelkih lastnih blagovnih znamk, ki vsebujejo jajca baterijske reje, slednje nadomestili z jajci iz ekološke, proste ali talne reje. Gre za naslednji korak v smeri HOFERjeve zavezanosti k dobrobiti živali na ravni celotne skupine ALDI Süd, katere del je tudi HOFER Slovenija in k čemur upajo, da bodo spodbudili tudi preostale slovenske trgovce.

Sicer pa so jajca najpogosteje sestavni del številnih izdelkov, na primer pekovskih izdelkov, peciv, testenin, hlajenih in globoko zamrznjenih jedi, majonez in raznih namazov ter finih omak, itd.

Hofer Press

Medsebojno sodelovanje z dobavitelji, za fer ceno in visoko kakovost

Ukrep je del HOFERjeve Politike o dobrobiti živali in rezultat medsebojnega sodelovanja z dobavitelji. Le skupaj z njimi je namreč možno do konca leta 2019 izvesti omenjeni ukrep in izvajati tovrstne pozitivne premike v smeri zagotavljanja dobrobiti živali. Obenem to omogoča, da bo cena izdelkov tudi v bodoče izpolnjevala HOFERjevo osnovno obljubo, ponuditi kupcem izdelke najvišje kakovosti po najnižji ceni.

Ema Pogačar, lastnica in direktorica podjetja Conditus, ki za HOFER dobavlja blejsko kremšnito, je ob tem izpostavila: »Že več kot 8 let sodelujemo s podjetjem HOFER, ki je našo blejsko kremšnito uspešno predstavilo tudi tujim trgom in jo poneslo v svet. Podjetje Conditus je na podlagi odličnega in dolgoročnega poslovnega sodelovanja raslo skupaj s podjetjem HOFER. V tem času smo razvili izjemno kakovostne izdelke. Za našo, z zlatim priznanjem Gospodarske Zbornice Slovenije, nagrajeno blejsko kremšnito, ne uporabljamo jajc iz baterijske reje. Ker cenimo kakovost, smo se za ta korak odločili med prvimi na slovenskem trgu.«

Hofer