Hologram Amy Winehouse naslednje leto na turnejo!

15. 10. 2018 | Vir: STA
Deli
Amy Winehouse

Oboževalci leta 2011 preminule britanske pevke Amy Winehouse bodo lahko prihodnje leto v sklopu svetovne turneje videli njen hologram. Digitalno obdelane posnetke njenih pesmi bodo v živo spremljali zasedba glasbenikov in pevci. Predstava v produkciji agencije Base Hologram naj bi trajala od 75 do 110 minut.

Pevkin oče Mitch Winehouse je po pisanju spletnega portala The Guardian napovedano turnejo opisal kot uresničitev sanj. "Da jo bom videl ponovno nastopati, je nekaj tako izjemnega, da je težko opisati z besedami," je povedal. Dodal je, da se je glasba njegove hčerka dotaknila milijonov ljudi ter da je zelo pomembno, da se bo njena zapuščina nadaljevala na ta inovativen in pionirski način.

Kot je še povedal, bodo s turnejo opozarjali na Fundacijo Amy Winehouse in zbirali sredstva zanjo. Fundacija je bil leta 2011 ustanovljena z namenom, da pomaga tistim, ki se spopadajo z odvisnostjo od drog in alkohola.

Turneja holograma Amy Winehouse bo sicer že tretji tovrsten projekt agencije Base Hologram; še vedno sta aktualni tudi produkciji s hologramoma ameriškega pevca in kitarista Royja Orbisona ter operne pevke Marie Callas. Od leta 2012, ko se je na festivalu Coachella v Kaliforniji pojavil hologram hip hop glasbenika Tupaca, sicer tehnologija postaja vedno bolj razširjena.

V USA Theater v Los Angelesu si je denimo vsak dan mogoče ogledati 40-minutno predstavo s hologramom Billie Holliday, načrtujejo pa tudi turneji hologramov ameriškega rock pevca in glasbenika Ronnieja Jamesa Dia ter ameriškega kitarista Franka Zappe.

Amy Winehouse je nazadnje nastopila na festivalu Tuborg v Beogradu 18. junija 2011. Nastopu, v katerem je nerazločno izgovarjala besedila ter pozabila imena članov spremljajoče zasedbe, je sledila odpoved evropske turneje. Pevko so 23. julija 2011 našli mrtvo na njenem domu v Londonu. Pevka, ki je svetovno slavo dosegla z albumom Back to Black, za katerega je prejela kar pet grammyjev, se je sicer dlje časa borila z odvisnostjo od drog in alkohola.

Novembra pa bo po pisanju spletnega portala izšel tudi nov dokumentarec Amy Winehouse - Back to Black, ki vključuje doslej neobjavljene posnetke in na novo posneta intervjuja z njenima sodelavcema Markom Ronsonom in Salaamom Remijem.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ