Hrvaška rokovska skupina Hladno pivo bo dobila svoje pivo

Hrvaška rokovska skupina Hladno pivo bo dobila svoje pivo (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
11. 7. 2019

Najstarejša hrvaška mala pivovarna Medvedgrad je danes napovedala sodelovanje s priljubljeno hrvaško rokovsko skupino Hladno pivo, za katero bodo zvarili novo vrsto piva. Predstavitev nove pivske znamke je napovedana za 21. september, ko bo zagrebška pivovarna s koncertom te glasbene skupine obeležila 25. rojstni dan.
 

Novo pivo z imenom Hladno pivo bo imelo značilnosti rokovske skupine, "bo pitno, z veliko značaja, močnega telesa in dobrega okusa", so napovedali na današnji novinarski konferenci v pivnici in restavraciji Medvedgrad v središču Zagreba. Menijo, da bo novo pivo zadovoljilo tudi najbolj izbirčna pivska grla.

Četrt stoletja pivovarne bodo obeležili z velikim koncertom Hladnega piva in drugih izvajalcev 21. septembra v novih proizvodnih prostorih pivovarne Medvedgrad, so napovedali.

Prostore so odprli maja letos in pridobili sloves najbolj sodobne obrtne pivovarne v regiji. Nova pivovarna je v zagrebški soseski Gajnice, v kateri že 30 let deluje skupina Hladno pivo.

Pevec zasedbe Mile Kekin je danes spomnil, da so pred 20 leti posneli videospot v prostorih ene od Medvedgradovih pivnic v Zagrebu. Zdaj je skupina, ki je dobila ime po pivu, dobila pivo, ki se imenuje po skupini, so dodali člani banda.