REŠITEV za tanke lase: Tu je 6 nasvetov za doseganje bujne in čudovite pričeske

REŠITEV za tanke lase: Tu je 6 nasvetov za doseganje bujne in čudovite pričeske (foto: Profimedia) Profimedia
19. 1. 2022

Marsikatera dama obupuje zaradi svojih tankih las, a rešitev vsekakor obstaja!

Vsi si želimo bujnih, zdravih las, sijočih kodrov in da o njih ne bi več samo sanjali, smo za vas pripravili šest korakov, s katerimi vam obsežna in razkošna pričeska nikdar več ne uide. 

1. Izbira dobre krtače je izredno pomembna

Da dolgi lasje ne bodo videti divje in neukrotljivo, morate poskrbeti za detajle, ena izmed njih pa je tudi izbira krtače. Najboljša izbira je tista iz majhnih vlaken, ki na eni strani lasem dodajo teksturo, na drugi pa gladijo njihovo površino in jih krotijo.

2. Dobra priprava

Ne glede na to, kakšen tip las imate, je pomembno, da je lasišče popolnoma čisto. Dvojno šamponiranje je obvezno – verjetno ste opazili, da vam frizer vedno dvakrat umije lase. Naravna olja otežijo korenino las, zato če jih ne umijete dobro, ne boste dobili volumna iz korenin las. Kar se tiče balzamov, ne pretiravajte. Nanesite ga samo na spodnji del las, na konice. Količina izdelka, ki jo nanesete, je odvisna od dolžine las, vendar ne več od velikosti oreha.

3. Brez sijaja

Če si želite na svoj laseh doseči volumen, se morate odpovedati vsem težkim izdelkom, ki služijo povečanju sijaja las. Raje izberite beljakovinska in fiziološka razpršila.

4. Pena za lase

Pri volumnu las je pena še vedno nenadomestljiva. Verjetno ste se ob misli na peno za lase krepko namrščili, vendar ne skrbite, formule so tako močno napredovale, togi kodri pa so ostali v osemdesetih letih. Naravni lasje, ki so sicer po svoji naravi precej ravni, ne bodo dolgo držali kodrov, vlaga iz zraka pa bo zlahka prodrla v lase in kodri se bodo kaj hitro razpustili. Današnje pene poleg oblikovanja čudovitih kodrov lasem dajejo polnost in nadzor pri prekomerni vlagi. Prednost pene v primerjavi z drugimi izdelki za oblikovanje je v tem, da jo lahko nanesete na celotno dolžino las. Če so vaši lasje kratki, nanesite peščico pene, na dolge lase pa dve.

5. Lak za lase

Za obstojnost pričeske je potreben lak srednje in močne fiksirne moči. Lak za lase hranite približno 20 cm stran od las, sicer lahko lasje hitro izgledajo lepljivi.

6. Pravo orodje

Izdelki za oblikovanje zadostujejo za volumen kodrastih las, ko pa govorimo o ravnih, so nepogrešljivi figaro in navijalke. Z zavijanjem manjših pramenov bo pričeska zdržala dlje, da bo škoda čim manjša, držite pramen okoli kodrov le nekaj sekund, nato pustite, da zdrsne z aparata, da bodo lasje ostali v obliki 'polža '. Tako zavito z zaponko pritrdite na koren, dokler se lasje popolnoma ne ohladijo,  in šele nato sprostite.

Preberite več na Elle.si