Independent: "Dokumenti na Trumpovi novinarski konferenci so bili prazni!"

Independent: "Dokumenti na Trumpovi novinarski konferenci so bili prazni!" (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
13. 1. 2017

Britanski časopis Independent je na svoji spletni strani poročal, da naj bi bili dokumenti, ki jih je novoizvoljeni predsednik Donald Trump na novinarski konferenci pokazal medijem, prazni.

Na novinarski konferenci v sredo, 11. decembra, naj bi imel Trump ob sebi namreč polno mizo dokumentov, ki naj bi dokazovali predajo poslov sinovoma Ericu in Donaldu mlajšemu. In prav ti dokumenti naj bi bili osrednja točka prve Trumpove novinarske konference po pol leta.

Tako Trump kot njegova odvetnica Sheri Dillon sta na novinarski konferenci tudi večkrat pokazala na dokumente in trdila, da so le del številnih potrebnih papirjev, s katerimi se bo Trump ločil od svojih poslovnih interesov in jih predal svojim otrokom.

Vendar novinarjem vpogled v mape z dokumenti ni bil dovoljen, videlo pa se je, da na vsaj nekaj vidnih papirjih ni bilo številke strani ali samolepilnih listkov, ki jih odvetniki običajno uporabljajo za označevanje določenih delov dokumentov. Prav tako pa so bili dokumenti napačne velikosti. Namesto formata za dokumente, so bili le navadni papirji v velikost formata A4. Tudi nekatere mape so bile povsem prazne.

Čeprav je mogoče, da so dokumente natisnili le za namen konference, pa pri Indepedentu prav zaradi prepovedi vpogleda v papirje menijo, da je šlo le za kup praznih papirjev in ne dejanskih dokumentov, o katerih sta govorila Trump in Dillonova.

Trumpovi uslužbenci so ploskali na ukaz!

Zapisali pa so tudi, da je bilo med novinarji na konferenci več Trumpovih uslužbencev, ki so morali ploskati in se smejati. To so opazili v nasprotju z občasno sovražnostjo, ki jo je pokazala večina prisotnih novinarjev.