Asya Širovnik: Intuicija ali notranji glas modrosti

Asya Širovnik je uspešna in mednarodno priznana spiritualna voditeljica, hipnoterapevtka in avtorica. (foto: Osebni Arhiv) Osebni Arhiv
Vir: Lady
29. 6. 2019

Spoznala sem, da če preživljam prosti čas v tej mogočni naravi, lažje čutim in slišim notranji glas, ki je s časom postajal vse bolj izrazit. S svojo majhno, a izbrano družbo novozelandskih prijateljev sem si kupila opremo za kampiranje in začela preživljati svoj prosti čas v divjih kotičkih prečudovite narave.

Že po 40 minutah iz Aucklanda sem lahko spala v šotoru pod zvezdami, poslušala ocean in čutila, kako me pomirja ta občutek, da ležim tako blizu zemlje. Na začetku je zame ta novi način preživljanja prostega časa predstavljal rahel šok, saj sem bila navajena velikih mest, kot so Boston, New York, Berlin, Pariz. Zdaj pa je okrog mene dehtela narava in skozi mene tekla tiha mirna življenjska sila, ki sem jo tukaj, namesto da bi jo izgubljala na zabavah, čutila in prepoznavala v vsaki pori svojega telesa.

Nešteto trenutkov je, kjer smo ob sončnem zahodu in gledanju v brezmejni Pacifik sedeli v tišini in se počutili povezane. Vse manj sem čutila potrebo po potrditvah, ki smo jih v velikih mestih jemali za uspeh, in vse bolj se mi je zdelo, da sem našla smisel življenja.

Čeprav mi je v sanjah bilo 'rečeno', da me čaka uspeh v karieri, se s tem nisem več obremenjevala. Rada sem delala pri filmu, a občutek, da moram hitro nekaj velikega doseči, nekaj velikega pokazati (sebi in svetu) in da moram nujno postati 'velika riba', me je počasi zapuščal. Nisem postala indiferentna, daleč od tega, a počasi sta se v meni preoblikovala notranji kompas in definicija, kaj je to uspeh. Veliko mi je pomenilo, da sem lahko vsak vikend v tej božanski naravi, da grem lahko zjutraj na sprehod ob oceanu (če ne delam na setu), da življenje teče v nekem mirnem redu (razen na filmskih setih), kjer mi ne treba nenehno drveti novim izzivom naproti. Imela sem občutek, kot da puščam korenine v to zemljo skozi bivanje v naravi in srkam njen življenjski sok kot drevo.

Začela sem čutiti življenjski naravni tok. In ravno ko sem se povsem uskladila s tem bolj naravnim umirjenim ritmom, sem dobila velik znak in klic k spremembi.