Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Iščete delo? Preverite, kaj ponujajo pri znani zavarovalnici

29. 5. 2019
Deli
Iščete delo? Preverite, kaj ponujajo pri znani zavarovalnici

Zavarovalnica Grawe išče delovne okrepitve in želi poklic zavarovalnega zastopnika približati ljudem ter razbija mite, ki veljajo o tem poklicu. Razbite jih tudi vi in preverite, morda vas novo, perspektivno delo čaka prav pri njih.

Razbite 5 mitov o delu zavarovalnega zastopnika

“Zavarovanje je preveč zapleteno. Nimam izkušenj. Prepozno je za spremembo kariere.” Če ste kdaj razmišljali o tem, da bi postali zavarovalni zastopnik, ste bili verjetno izpostavljeni vsaj kateremu od najpogostejših mitov oziroma kateri izmed napačnih predstav o prodaji zavarovanja. Skupaj z zavarovalnimi zastopniki pri GRAWE zavarovalnici smo poiskali najpogostejše mite in jih za vas tudi ovrgli. Vas zanima, kako?

Mit št. 1: Uspešni so samo kandidati z zavarovalniškim ozadjem

GRAWE: Resnica je, da večina naših zavarovalnih zastopnikov nima zavarovalniškega ozadja. Imajo pa druge, večinoma prirojene ali priučene lastnosti, zaradi katerih se hitro učijo in uspešno vodijo. Čeprav imajo mnogi najboljši potencialni zastopniki nekaj predhodnih izkušenj s prodajo, poslovanjem in/ali trženjem ter nekatere osebnostne lastnosti, kot so podjetniški duh, samomotivacija in sposobnost učinkovitega komuniciranja, lahko z našo pomočjo vsak postavi prave temelje za uspeh. Od trenutka, ko oddate spletno prijavo, bomo z vami ravnali spoštljivo in pozorno: opremili vas bomo z znanjem, izobraževanji in mentorskimi programi, namenjenimi posameznikom.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

“ Ko sem se prijavil za delo v GRAWE zavarovalnici, tega podjetja nisem dobro poznal. Pred tem sem bil zaposlen v podjetju, kjer sem delal fizično in za malo denarja. Želel sem delati kot komercialist, saj me je privlačilo delo z ljudmi. Nekaj časa sem po spletu iskal zaposlitve, nikoli pa nisem pomislil na zavarovalnico. Po priporočilu prijatelja sem nekega dne prejel klic z GRAWE zavarovalnice. Z začetnim rahlim nezaupanjem, ki se je potem prevesilo v veliko navdušenje, sem stopil na novo karierno pot. ”

Mit št. 2: Delo zavarovalnega zastopnika je prodaja

GRAWE: Poklica zavarovalnega zastopnika ne uvrščamo med tipična dela v prodaji. Gre namreč za priložnost, da ljudem dejansko pomagamo, da zaščitijo tisto, kar jim je najpomembnejše. Zavarovalni zastopniki tekom svojega dela najdejo svojo poklicno pot, ki jo izpolnjujejo in nadgrajujejo, saj pomagajo posameznikom in družinam varovati njihovo preživetje in prihodnost. Razumejo, da se njihovo poslovanje ne nanaša samo na zavarovalne produkte ‒ pri zavarovalništvu gre namreč za ljudi, odnose in ustvarjanje zdravih ter varnih skupnosti.

Na GRAWE zavarovalnici zagotavljamo najrazličnejša usposabljanja in mentorje, ki ustvarjajo odlične zavarovalne zastopnike. Člani naše ekipe so usposobljeni znotraj lastnega prodajnega procesa, ki jim nudi pomoč pri iskanju najboljše rešitve za vsako stranko.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

“ Delo v GRAWE zavarovalnici je delo, pri katerem sicer vlagaš sebe in svojo energijo, vendar hkrati dobivaš neposredne pozitivne povratne informacije s strani svojih strank. Če delam za druge, delam tudi zase. Vsaka skrb, kako bo nov zavarovalni zastopnik pridobil stranke, je odveč. Te pridejo same, podpore s strani tima pa imaš resnično veliko. Seveda se moraš pri svojem delu truditi. Pomembno je slediti zastavljenim ciljem in jih resnično izpeljati. Na začetku to gotovo pomeni polno delo, 8 ur, včasih kakšno uro več. GRAWE je odličen delodajalec, ceni vložen trud in vse ugodnosti, ki jih nudi, so resnično na mestu. Tudi v začetku karierne poti vam GRAWE zavarovalnica nudi vse – od nagrad do raznih izobraževanj, pomoči zastopnikov, ki že delajo dalj časa, in mentorjev. Za tovrstno delo moraš biti komunikativen in vztrajen, nenazadnje pa tudi prepričljiv. Svoje znanje in poznavanje ponudbe zavarovalnice moraš ves čas nadgrajevati. Če se hočeš poslu resnično posvetiti in uspeti, moraš delati samo to. Seveda na začetku zavrnitev boli, vendar s časom pridobiš tršo kožo.”

Mit št. 3: Ljudje zavarovanja kupujejo online

GRAWE: Nekateri ljudje verjamejo, da je lažje primerjati spletne ponudbe in kupiti zavarovanje preko spleta, vendar ne vsi. Razlog, zakaj veliko strank raje sodeluje z lokalnimi zavarovalnimi zastopniki, je ta, da imajo naši zavarovalni zastopniki edinstveno možnost prilagajanja zavarovalnih paketov in nudijo raven storitev, ki je po drugih komunikacijskih kanalih ni mogoče doseči. To je nekaj, česar spletna storitev ne more ponuditi, ne glede na to, kako hiter je digitalni razvoj.

Mnogi naši zavarovalni zastopniki aktivno sodelujejo na družbenih omrežjih in ustvarjajo vsebine, s čimer se približajo uporabnikom, ki jim je digitalni način komunikacije bližji.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

“Verjamem v osebni stik. Le na ta način, lahko resnično predstavim svoje vrednote in se popolnoma posvetim stranki. Da lahko razumem, kaj stranka potrebuje, moram z njo sesti in jo poslušati. Ne verjamem, da lahko prodajamo le zaključene produkte ‒ zahteve in potrebe strank so zelo različne. Ljudje te bodo spoštovali, če ti spoštuješ njih. Ko so me ljudje spoznali in videli, da sem zanje vedno naredil korak dlje, da mi je bilo mar, so mi začeli zaupati. In nove stranke so me začele iskati same. Od začetka nisem bil navdušen, da sem zavarovalni zastopnik, danes pa lahko rečem, da je to moja sanjska služba. Zadovoljen sem, ker me ljudje poznajo in z veseljem pozdravijo tudi na ulici. Vsakega upam pogledati v oči, ker vem, da delam dobro in prav.”

Mit št. 4: Zavarovalni agenti delajo popoldne in čez vikende

GRAWE: Kariera zavarovalnega zastopnika ni klasična zaposlitev, kjer bi delo opravljali le dopoldan. Pričakuje se, da bodo zastopniki tam, kjer bodo najbolj potrebni, prisotni za svoje stranke v nujnih primerih. Na vsakodnevni ravni pa naši zavarovalni zastopniki uživajo svobodo, ki jo prinaša delo, in fleksibilnost, ki omogoča, da si vsak kroji lasten urnik.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

”Sam delam večinoma dopoldan. Tak delovnik mi najbolj ustreza. Večino dela tako opravim v tem času, vedno pa se prilagodim potrebam družine ali preprosto kakšnemu opravku. Vedno sem na voljo svojim strankam, ampak to je zame samoumevno. Gre za odnose in le-ti mi veliko pomenijo. Del službe opravim tudi v poznem popoldnevu, a mi je to v veselje. Delam tako kot drugi, samo da sam krojim svoj čas in dan. ”

Mit št. 5: Zavarovalni zastopnik je enota zase in s tem odvisen od samega sebe

GRAWE: Res je, da so naši zastopniki odgovorni za rast svojega portfelja, vendar GRAWE vsakemu zastopniku nudi orodja, podporo in usposabljanje za čim večji uspeh. Usposabljanje in podpora se začneta s prvim dnem in se nadaljujeta skozi celotno kariero.

Zavarovalni zastopniki začenjajo svojo kariero s programom za razvoj zastopnikov, ki kandidatom natančno pokaže, kako biti zavarovalni zastopnik, in jim pomaga pridobiti izkušnje, tako da so pripravljeni za delo na terenu. Poleg tega GRAWE spodbuja, da se zastopniki udeležujejo prodajnih izobraževanj, da se seznanijo z vrhunskimi govorci v industriji in se naučijo novih prijemov, ki jim bodo pomagali pri rasti njihovega poslovanja.

Kot GRAWE zavarovalni zastopnik imate na svoji strani celotno ekipo, ki vam pomaga pri doseganju uspehov. Naš mentorski program ponuja pridobitev praktičnih izkušenj, potrebnih za obvladovanje spretnosti in odpravljanje ovir.

Zavarovalni zastopnik Klemen:

»Vsaka skrb, kako bo nov zavarovalni zastopnik pridobil stranke, je odveč. Te pridejo same, podpore s strani tima pa imaš resnično veliko. Seveda se moraš pri svojem delu truditi. Pomembno je slediti zastavljenim ciljem in jih resnično izpeljati. Na začetku to gotovo pomeni polno delo, 8 ur, včasih kakšno uro več. GRAWE je odličen delodajalec, ceni vložen trud in vse ugodnosti, ki jih nudi, so resnično na mestu. Tudi v začetku karierne poti vam GRAWE zavarovalnica nudi vse – od nagrad do raznih izobraževanj, pomoči zastopnikov, ki že delajo dalj časa, in mentorjev.«

5 dobrih razlogov, zakaj se zaposliti pri GRAWE:

  • Varna zaposlitev: GRAWE se lahko ozre na skoraj 200-letno zgodovino, obenem pa je zavarovalniška panoga je trenutno v razcvetu. Navedena dejavnika pričata o tem, da je ta zaposlitev varna tudi v kriznih časih.
  • Ravnovesje med delom in zasebnim življenjem: prilagodljiv delovni čas.
  • Kratke delovne razdalje: z več kot 19 poslovalnicami po vsej državi vaše delovno mesto ni nikoli daleč od doma.
  • Samostojno delo: pri GRAWE nadrejeni zaupajo svojim sodelavcem in jim dajejo na voljo dovolj priložnosti, da lahko samostojno dosežejo dogovorjene cilje.
  • Novinci, dobrodošli: novincem brez izkušenj v panogi omogočamo specializirano usposabljanje (za pridobitev licence za zavarovalnega zastopnika), prav tako pa jih celovito podpiramo na njihovi karierni poti v podjetju.