Iskrena izpoved o boleči temi: "Mislim, da lahko najdem kaj boljšega, kot je bivši fant, ki me je prevaral" (s sodelavko!)

Iskrena izpoved o boleči temi: "Mislim, da lahko najdem kaj boljšega, kot je bivši fant, ki me je prevaral" (s sodelavko!) (foto: Profimedia) Profimedia
9. 10. 2022

Ups, ta situacija, ki jo je razkrila na forumu, ni nič kaj prijetna. Kaj pa bi vi naredili na njenem mestu?

Na forumu Starševski čvek se najdejo številne zanimive teme, ki se dotikajo odnosov in partnerstva. Marsikdo se lahko z njimi poistoveti, saj je sam doživel podobno ali pa pozna nekoga, ki se mu je nekaj zgodilo.

Preberite si še: "Z dvema moškima sem seksala v troje, in bolelo me je še dneve" (resnična zgodba)

Pred kratkim pa je forumaše ena od uporabnic spraševala, kaj bi naredili na njenem mestu. Njena zgodba je sledeča:

"Bila sva par štiri leta, stara sva bila pa jaz 29 in on 33, ko sva končala. Je prišla namreč 39-letna sodelavka k njemu in je fant pozabil, da ima mene doma tudi za seks lahko. 

No, tega je zdaj dobrega pol leta, ko sva končala in tipu se je sedaj utrgalo. Pisari mi SMS, piše mi na Viber, pošilja pesmi na gmail, me sprašuje če se lahko slišiva, če lahko greva na kavo. Je sicer zaenkrat še nevsiljivo bilo, ampak sem čutila da bi on spet nekaj probaval pri meni. En teden nazaj sem sprejela in šla z njim po službi na kavo. Rekel mi je, da je premislil in da sem najboljša punca kar jih obstaja in da če bi mu dala možnost da mi dokaže da misli resno, bi ga osrečila.

Pa sem mu rekla a tega prej nisi vedel, si moral poseksat sodelavko da si prišel do tega? Se ti ni izšlo pri njej in sem zdaj spet jaz v igri? Mi je zagotovil da nista po tistem nič več imela (to da če jaz ne bi slučajno izvedela kaj sta imela, ne bi zvedela nikoli, je pač nepomembno zanj) in da bi res rad da se vrnem k njemu nazaj (v stanovanje).

Vzela sem si čas za premislek. Stara bom 30, ampak mislim da lahko najdem kaj boljšega kot je bivši fant, ki me je prevaral."

Zvrstilo se je kar nekaj odgovorov in nasvetov ljudi, ki so se odzvali na njen zapis. Nekateri so opisali svoje izkušnje.

1. "Ti si pa res en butelj. In zakaj bi mu morala dati še eno priložnost? Niti slučajno. Takšni, ki verjamete, da vas ženske zapeljejo in sami niste nič krivi, niste material za resno zvezo s kvalitetnimi puncami. Boste morali standarde spustit in med takšnimi, ki vas bodo hotele iskat."

2. "Samo BLOCK BLOCK BLOCK. Rešen problem. Življenje je prekratko in prelepo, da bi si dovolila, da ti ga en tak bedak gnoji. Dej dej, zberi se."

3. "Punca prosim te, mene je pustil ko sem bila 36, vsi so mi govorili da je moj vlak odpeljal. Pri skoraj 39ih sem spoznala sedanjega partnerja, hvalabogu da sem se razšla z vsemi prej, ker sicer ne bi njega spoznala, ki mi ga je poslal sam bog najbrž, v zahvalo ker sem trpela vse to, kar sem  pri 41ih sem zanosila in donosila zdravega otroka, pa? Kar naj ljudje govorijo, da je pri 30ih in kasneje za vse prepozno. Ni. Ne skrbi, 30 ni nič. In enako bi ti svetovala, tudi če bi bila stara 34 ali pa 44. Tega pa pusti in ne, ne daj mu še ene šanse, ker itak veš kaj bo. Spet bo pozabil, mogoče še kakšnega otroka kje naredil,…"

Življenjske situacije, v katerih se znajdemo, običajno rešujemo glede na svoje dotedanje izkušnje. To se je izkazalo tudi pri odgovorih, ki jih je dobila. Kako pa bi ravnali vi na njenem mestu? Se obrnili in šli ali dali še eno priložnost?