Iskrena izpoved Beograjčanke o tem, da so trije res gneča: "Dve leti sem bila v zvezi s parom, tega več nikoli ne bom naredila"

Iskrena izpoved Beograjčanke o tem, da so trije res gneča: "Dve leti sem bila v zvezi s parom, tega več nikoli ne bom naredila" (foto: Profimedia) Profimedia
18. 1. 2023

Njeno zgodbo so prenesli srbski mediji in vsekakor gre za zelo zanimivo življenjsko izkušnjo.

"Odraščala sem v tradicionalni družini, v kateri so me starši učili, da je ljubezen mogoče izključno med eno žensko in enim moškim, ter da je vsak odnos, ki se ne ujema s tem okvirjem, nemoralen in nenaraven," začne svojo izpoved ženska iz Beograda.

"Čeprav se nisem strinjala z njunim prepričanjem, mi je bilo v mladosti lepo. Monogamija in heteroseksualnost sta bila nekaj, kar je samoumevno,

A en par mi je pokazal, da vse ni črno-belo ter da je ljubezen večplastna in brezmejna. Žensko - imenovala jo bom Marija - sem na videz poznala.

Srečevali sva se na žurih, imeli sva veliko skupnih prijateljev. Čeprav se je ukvarjala z "resnim" poslom, je bila zelo odbita in polna neke divje energije, zaradi katere mi je bila zelo simpatična.

Strinjali sva se, da je res neumno, da se srečujeva v mestu in da bi se lahko zmenili za kakšno srečanje. To se je tudi zgodilo. Dobili sva se v lokalu, a je z njo prišel tudi njen fant, Aleks. Bila sta v nekakšni na pol odprti zvezi, kar mi ni bilo prav jasno. Nisem mogla dojeti, kako lahko imaš nekoga rad, hkrati pa se občasno dobivaš z drugimi ljudmi. Brez težav sta o tem govorila pred mano, medtem ko sem se trudila sploh dojeti ta koncept.

Vse skupaj mi je bilo zanimivo, tako da sem v nekem trenutku ugotovila, da me zelo privlačita. Tako ona kot on. Tega nisem mogla skriti in nisem si niti želela prikrivati, saj sem vedela, da ni enostransko.

Začeli smo se družiti, hkrati pa še nismo vedeli, da bo naš odnos postal precej resnejši. Nisem mogla definirati, kaj smo. Vedela sem le, da mi je z njima lepo. Poliamorija jima ni bila tujka - že večkrat sta skušala v njun odnos vključiti tretjo osebo, a vse se je vedno končalo na enak način. Vsaka punca bi skušala Mariji prevzeti Aleksa, kar je bilo pričakovano, ker je bil res hud tip. Meni to nikoli ni bil cilj, Oba sem imela rada, na različen način. To sta čutila, jaz sem bila všeč tudi njima. Nikoli ju nisem spoznala z mojimi starši, sem ju pa predstavila prijateljicam.

Čeprav niso mogle razumeti, kaj se dogaja med nami tremi, so videle, da sem srečna.

A po skoraj dveh letih druženja z Marijo in Alekso sem spoznala kompleksnost poliamornega odnosa. Začela me je motiti moja pozicija tretje osebe, čeprav me onadva nista nikoli tako obravnavala.

Vsa nestrinjanja in spori, do katerih je prišlo, so se vedno dogajali med njima, jaz pa sem se takrat počutila izločeno. Tudi jaz sem se hotela prepirati in sodelovati v vsemu, nisem hotela biti nemi opazovalec.

Kljub temu mu je ta izkušnja spremenila življenje in pomagala, da odpravim določene blokade. Tega pa vseeno ne bi ponovila. Prepričana sem, da sta v moje življenje prišla z razlogom in hvaležna sem jima za vse. A da bi poliamorni odnos obstal, mora vsak točno vedeti, kje je njegovo mesto in to tudi sprejeti. Vsi trije morajo vložiti veliko truda za obstoj takega odnosa, saj je dinamika med tremi osebami precej bolj kompleksna, kot je tista med dvema osebama."

Vir: zadovoljna.rs