Italijanski slaščičar ponuja tečaje, kako preživeti v naravi kot neandertalec

Italijanski slaščičar ponuja tečaje, kako preživeti v naravi kot neandertalec (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
11. 8. 2019

Guido Camia se je domislil zanimive ideje, ki mu predstavlja tudi vir zaslužka. Ta 37-letni izučeni slaščičar namreč v italijanskih Alpah ponuja tečaje preživetja v slogu neandertalcev. Camia zna prižgati ogenj zgolj s kremenjakom, preživeti z uživanjem insektov in postaviti bivak v gozdu.

Na enem od svojih izletov ob koncu tedna ga je mogoče videti, kako pleza po skalah in lovi ribe v potoku, oblečen zgolj v živalske kože, v roki pa nosi sulico in je videti kot iz risanke Kremenčkovi, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Camia je pojasnil, da ga je njegovo navdušenje nad paleolitikom napeljalo na idejo o tečajih v povezavi z neandertalci. Živeli so v obdobju pred približno 400.000 do 40.000 leti in so bili po njegovih besedah zelo inteligentni. Odkrili so ogenj in se bili zmožni prilagoditi različnim vremenske razmere.

Neandertalec je bil nomad, ki se je veliko gibal, živel v jami, vedel pa je tudi, kako si postaviti majhna bivališča, pove Camia.

Za začetno ceno med 80 in 100 evri na osebo na noč Camia udeležencem nudi osnovni tečaj, ki vključuje bivanje v bivaku. Ponuja tudi dve- ali triurne tečaje za družine in šolske skupine.

"Pokažem jim, kako so neandertalci živeli, kaj so jedli, kako so prižgali ogenj in uporabljali sulico. Poučim jih kako uporabiti osnovno opremo za kuhanje."

Camia pri tem poudarja, da ne verjame v teorijo konca industrijske civilizacije. A po njegovem je vseeno dobro znati, kako se prilagoditi podnebnim spremembam,  drugačni vrsti hrane in kako okrepiti zavedanje, da smo sposobni spremeniti naš način življenja.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri