Ivanka Trump je svetovalka svojega očeta brez naziva in plače!

Ivanka Trump je svetovalka svojega očeta brez naziva in plače! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
21. 3. 2017

Hči predsednika ZDA Donalda Trumpa, Ivanka Trump, ki že ima pisarno v drugem nadstropju zahodnega krila Bele hiše, bo tudi uradno postala svetovalka svojega očeta, je poročanje ameriških medijev potrdil predstavnik administracije.

Dobila bo pooblastila za dostop do zaupnih informacij, ne bo pa imela uradnega delovnega mesta oz. naziva niti plače.

Ivanka Trump je prek svojega odvetnika zagotovila, da bo upoštevala vsa etična pravila ameriške vlade, čeprav sploh ne bo imela uradnega naziva in položaja. Ivanka ima svoje podjetje, vendar pravi, da bo le svetovala očetu, kot da mu je že vse življenje.

Kot je za portal Politico dejal njen odvetnik Jamie Gorelick, je nekaj novega, da bo odrasel otrok predsednika ZDA "aktivno vključen v delo administracije". Njena vloga bo po njegovih besedah, da bo "oči in ušesa" Donalda Trumpa in mu bo nudila nasvete z različnih področij.

Odrasle otroke sta sicer imela nazadnje Ronald Reagan in George Bush starejši, vendar ti niso imeli uradne vloge v Beli hiši. George Bush mlajši je pomagal v času očetove predsedniške kampanje.

V Beli hiši sta tako sedaj tako Ivanka kot njen mož Jared Kushner, ki ima uradni naziv višjega svetovalca predsednika ZDA.

Kot piše BBC, je domnevni vpliv para na predsednika ZDA sprožil vprašanje o morebitnem konfliktu interesov. Bil je tudi povod za razpravo o mejah družine Trump med političnimi in poslovnimi dejavnostmi.

Priporočamo