Za izgubo teže po 50. letu: TA hrana je odlična za boj proti maščobi na trebuhu!

Za izgubo teže po 50. letu: TA hrana je odlična za boj proti maščobi na trebuhu! (foto: Profimedia) Profimedia
4. 6. 2022

Pripravljeni na korenite spremembe? To živilo bo od zdaj naprej zagotovo polnilo vaše krožnike, njene magične lastnosti, ki zagotavljajo učinkovito hujšanje pa si oglejte v fotogaleriji. 

Po določeni starosti, zlasti ko nastopi menopavza, mnoge posameznice opazijo, da se njihov metabolizem upočasni, kar pomeni tudi težjo izgubo odvečnih kilogramov. Po 50. letu starosti se pogosto zgodi, da se vaše telo spremeni, kilogrami pa se kopičijo, zlasti v predelu trebuha.

Zato se zdi skoraj nujno, da poleg redne telesne dejavnosti popolnoma spremenite svojo prehrano in se odločite za bolj zdrave in uravnotežene izdelke, ki bodo  koristili vaši postavi.

Če ste nekdo, ki je v zadnjih treh letih obiskal supermarket, pokukal v revijo z lepotnimi nasveti ali jedel v zdravi restavraciji, ste verjetno že slišali za kvinojo. Svet zdrave prehrane je obseden s to superhrano - ljudje jo uporabljajo v solatah, kot nadomestek za riž, v čilijih in juhah. In to iz odličnega razloga.

Kot pravijo strokovnjaki, je med vsemi temi živili, ki imajo tisoč in eno prednost, eno, ki je koristno v vseh pogledih: kvinoja. Ta rastlina iz rodu Chenopodiaceae je odlična alternativa rižu ali testeninam in je še posebej zanimiva s prehranskega vidika.

Vas zanima. zakaj? TUKAJ boste izvedeli več!