Izpoved Michelle Obama: Razkrila še neznane podrobnosti iz zasebnega življenja

14. 11. 2018

Eno leto po odhodu iz Bele hiše je nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama izdala knjigo spominov, v kateri poleg kritik na račun predsednika Trumpa razkriva doslej še neznane podrobnosti o družinskih odnosih v času mandata njenega moža Baracka Obame.

V knjigi "Becoming" je Michelle Obama poleg odkritega zapisa o družinskih odnosih razkrila tudi to, s čim jo je najbolj razočaral sedanji predsednik Donald Trump in spomnila, kako je Trump v času kampanje kritiziral Baracka Obamo in vztrajal pri tem, da je pravzaprav rojen v Keniji, ne pa na Havajih.

"Celotna zgodba je bila hudobna in nora, bili so vidni znaki fantazije in ksenofobije. Vse to je bilo zelo nevarno. Lahko bi vzpodbudilo morilce in rasiste k zločinu," je pojasnila. "Kaj bi bilo, če bi to vzpodbudilo nestabilno osebo, da pride v Washington in poišče moji punčki? Donald Trump je s svojim vedenjem mojo družino spravil v nevarnost, česar mu nikoli ne bom odpustila," pravi Michelle.

Nekdanja prva dama se je še spomnila na to, kako je predsedniški mandat vplival na njuni hčerki Malio in Sasho. Punčki sta stalno bili pod nadzorom tajne službe, tako kot vsakdo, ki se je jima približal. Do zagate je prišlo, ko se je starejša Malia na "normalen" način hotela udeležiti maturantske zabave. To je pomenilo, da bo brez spremstva osebnega telesnega stražarja. Malia je dejala, da jo je na zabavo povabil fant, ki ji je všeč. Takrat je predsedniški par sklenil narediti izjemo in prvorojenki izpolniti željo.

"Ob dogovorjeni uri je pred hišo parkiral avtomobil, fant pa je pogumno vstopil in čakal najino hčerko. Malia naju je prosila, naj bova sproščena in normalna. Videlo se je, da ji je neprijetno, saj sem jaz bila bosa, Barack pa v japonkah."

Tudi Barack Obama je nekoč dejal, da ga ne skrbi, saj je njegova žena opravila vrhunsko delo in hčerki vzgojila v duhu samostojnosti in zavedanja, da lahko uspeta brez moške pomoči.

Priporočamo