Izpoved znamenite Tine Turner: "Bila sem obupana!"

Izpoved znamenite Tine Turner: "Bila sem obupana!" (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2018

Ameriška rock-babica, legendarna Tina Turner, je v svoji avtobiografiji med drugim razkrila, da je pred dvema letoma razmišljala o samomoru, rešil pa jo je njen mož, ki ji je doniral svojo ledvico.

Glasbenica, ki šteje častitljivih 78 let in je v življenju prestala veliko hudega, je premagala raka in preživela možgansko kap. Ko se je zdelo, da se bo njeno zdravstveno stanje izboljšajo, pa so ji odpovedale ledvice. To je razkrila v svoji avtobiografiji, nekaj odlomkov iz nje pa je objavil Daily Mail.

Njene ledvice so delovale z 20-odstotno kapaciteto in so hitro odmirale. "Imela sem izbiro: redne dialize ali presaditev ledvice. Samo presaditev bi mi dala možnost za skorajda normalno življenje. Ampak možnosti, da bi dobila darovalca, so bile slabe," pravi Tina.

Znana pevka namreč živi v Švici, v državi, v kateri je na evropski ravni malo darovalcev. To je tudi pomenilo, da takrat 75-letna Tina ne bi bila uvrščena na čakalni seznam za presaditev. Bila je obupana, saj so toksini prevzeli njen organizem, ni mogla jesti, razmišljala je celo o tem, da bi si vzela življenje.

Njen mož, nemški producent Erwin Bach, pa se je odločil za potezo, ki je Tini rešila življenje. Rekel je, da ji bo daroval svojo ledvico. "Tako, zdaj sem tukaj. Z možem sva si bližje, kot bi si lahko predstavljali," je pevka zapisala v avtobiografiji "Tina Turner: My Love Story," v kateri bralce tudi opogumlja, naj postanejo darovalci organov.