Se tudi vam vedno dogaja, da kuhana jajca zelo težko olupite? Imamo rešitev za vas.
Za vsako težavo se najde rešitev - bi rekli mnogi. In res je, vsaj ko gre za kuhana jajca. Tukaj je fantastičen trik, ki vam bo olajšal življenje. Strokovnjaki pravijo, da so jajca, stara od 7 do 10 dni, idealna za kuhanje in jih je najlažje olupiti. Zagotovo ste opazili, da nekatera jajca olupite brez težav, druga pa vam delajo težave, čeprav so bila v isti škatli.
Morda ste že slišali za trik kuhanja jajc z vžigalico ali zobotrebcem, zdaj pa vam predlagamo še nekaj veliko boljšega. Ko začnete kuhati jajca, v vodo dodajte rezino limone. To je pomembno, ker bodo jajca po toplotni obdelavi cela in ne bodo razpokala. Zakaj so kuhani z limono? Limonin sok bo pomagal preprečiti, da bi jajca med kuhanjem počila, hkrati pa jih bo lažje olupiti. Zahvaljujoč kislosti se bo jajčna lupina zlahka odstranila. Vsekakor poskusite skuhati jajca z limono, saj boste nad rezultatom navdušeni.
Preberite še:
Ta kovanec se prodaja za 35.000 evrov. Ali ga imate doma?