Jayadev Jaerschky: JOGODA - Joganandove energizacijske vaje

Jayadev Jaerschky: JOGODA - Joganandove energizacijske vaje (foto: Promocijsko gradivo) Promocijsko gradivo
4. 2. 2023

Večja kot je volja, večji je pretok energije – je osrednje načelo JOGODA energijski vaj.

V knjigi JOGODA vas čaka čudovito notranje potovanje. Hodili boste po sledeh velikih jogijev, ki že stoletja prakticirajo umetnost obvladovanja življenjske sile. JOGODA, danes imenovana energijske vaje, je inovativna in globoka praksa, ki elektrizira in zdravi vaše telo.

Vaje energizacije, za katere boste porabili le 15 minut na dan, so v celoti razložene v lekcijah v knjigi, je metoda za črpanje kozmične energije (prane) v telo in njeno usmerjanje z zavestno voljo k polnjenju različnih delov telesa.

JOGODA vaje bodo povečale vaše veselje do življenja, saj gresta energija in veselje z roko v roki. Razvili boste osnovne lastnosti, kot so moč volje, koncentracija in globoko zavedanje - in s tem novo pravo povezavo z vesoljem.

JOGODA vas bo naučila tega ključnega zaznavanja energije in nadzora, ter vam tako omogočila dostop do najglobljih ravni. Uči, kako poslati prano v celice, da pridobite živahno zdravje za telo, um in dušo.

JOGODA tudi uči, da je telo rezervoar neskončne moči in življenjske energije. Ohranja mišice in tkiva ter celotno telo disciplinirano in se bo izkazala za enega največjih blagoslovov, kar jih je kadar koli dobilo človeštvo!

JOGODA ali energizacijske vaje so Joganandova lastna stvaritev, vendar so načela, ki stojijo za tem – obvladovanje energije –, stara toliko kot joga sama. V starodavnih časih je bilo to načelo znano kot prana dharana (koncentracija energije).

Osnovni namen JOGODE je napolniti "telesno baterijo" s kozmično energijo. Ta življenjska energija je vir mladosti. Od znotraj obnavlja, regenerira, zdravi in krepi vse vaše telesne celice. JOGODA metoda uči izkoristiti in usmerjati voljo v kateri koli del telesa, da pomaga dejanski vibrirajoči življenjski energiji. Niti metode fizične kulture niti duševno zdravljenje ne morejo doseči čudovitih rezultatov JOGODE, ki neposredno uporablja voljo in življenjsko energijo. To ni domišljija: z vajami JOGODA lahko začutimo mravljinčenje energije po vsem telesu, pravi Paramhansa Jogananda.

V knjigi JOGODA - Joganandove energizacijske vaje bralcem ponuja poglobljen pogled na to, kaj pomeni vaditi energizacijske vaje. Raziskuje prednosti izvajanja energizacijskih vaj, med drugim izboljšanje vašega splošnega zdravja z izboljšanjem krvnega obtoka, krepitvijo imunskega sistema in odpravljanjem stresa. Razloži tudi, kako lahko s tovrstnimi vajami izboljšate svojo koncentracijo in osredotočenost.

Jayadev Jaerschky, priznani strokovnjak za jogo in ajurvedo, je napisal eno najpomembnejših knjig. JOGODA - Joganandove energizacijske vaje je duhovni vodnik in neprecenljiv vir za vse, ki se želijo seznaniti s starodavno modrostjo nadzora energije - tako v njeni dobesedni obliki kot tudi z njenimi metafizičnimi posledicami.

Knjiga leta 2022 po izboru Založbe AUM - Jogoda: Joganandove energizacijske vaje je odličen uvod v načela obvladovanja notranje energije, ki jih Jayadev razlaga s svojimi izkušnjami in prakso.

Poudariti velja tudi, da JOGODA uči znanost, ki jo večina vaj zanemarja. Svoje učence uči maksimalne uporabe zavestne volje in življenjske energije pri vadbi in vitalizaciji ne le mišic, temveč vseh tkiv in celic telesa.

Knjiga je edinstvena, saj vam daje priložnost, da se učite neposredno od enega najbolj znanih indijskih učiteljev joge - Paramhanse Joganande. Ugotovili boste tudi, da je pristop Jayadeva Jaerschkyja k razumevanju telesa, uma in duha edinstveno primeren za zahodne učence, ki se morda še niso srečali z indijskim slogom poučevanja.

Odlično branje tako za začetnike kot za izkušene vaditelje. Ponuja jasno pot za doseganje ciljev s pomočjo preprostih, a močnih tehnik, ki vam bodo pomagale doseči nadzor nad notranjo energijo. Knjiga JOGODA je edinstvena, saj zajema vse vidike jogode, prav tako vsebuje jasno navodila korak za korakom in kako začeti.

V knjigi boste našli tudi poglavja o življenju s strastjo in namenom, gojenju pozitivne naravnanosti, uporabi joge kot antidepresiva, krepitvi duševnega zdravja z meditacijo in še veliko več! To je ena tistih redkih knjig, ki bo spremenila vaš celoten pogled na življenje.

In tu je še ena neverjetna obljuba JOGODE:
»15 minut, ki jih boste porabili s to tehniko, bo prineslo rezultate, ki bodo daleč presegli rezultate enourne vadbe na star način ... Z eno besedo, JOGODA prvič ponuja svetu praktično sredstvo za doseganje najvišje mogoče stopnje telesnega, duševnega in duhovnega blagostanja ob minimalni porabi časa in truda.«

In še citat na koncu posrednega učenca Joganande, Swami-ja Krijanande:
V meni je energija, da dosežem vse, kar želim. Za vsakim mojim dejanjem je Božja neskončna moč.