Jože Potrebuješ: Uresničena želja po 14 letih

Jože Potrebuješ: Uresničena želja po 14 letih (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
24. 7. 2016

Čeprav imajo te dni člani popularne skupine Čuki skoraj vsak dan nastope po Sloveniji, si je Jože Potrebuješ že pred več kot pol leta rezerviral dva dni za to, da si izpolni veliko željo. V zbirki koncertov velikih zvezdnikov svetovnega kova, ki jih je že poslušal, mu je namreč manjkal največji še živeči zvezdnik - nekdanji član legendarne skupine The Beatles, Paul McCartney.

Pred leti je že imel vstopnico za njegov nastop, ki se ga je neizmerno veselil. Pa so ga le nekaj dni pred koncertom poklicali s Pop TV-ja in vprašali, ali bi ravno tisti dan v izbrani vrsti slovenskih estradnikov igral nogomet proti takratnim zvezdnikom formule 1, z Michaelom Schumacherjem na čelu. Ker so ravno takrat Čuki izdali veliko uspešnico Ferrari polka, je seveda hotel spoznati najboljšega dirkača tega hitrega športa. Rekel si je, Paula McCartneyja bom morda še kdaj lahko poslušal na kakšni turneji, težko pa bom še kdaj igral nogomet s Schumacherjem. Jože je imel prav. V Novi Gorici se je družil z Michaelom in mu podaril tudi takrat aktualni album Ferrari polka. Takrat se je Jože srečal in rokoval z Michaelom Schumacherjem skoraj zagotovo zadnjič. Po tragediji, ki jo je pred nekaj leti na smučanju doživel legendarni sedemkratni prvak formule 1, je upanja za njegove navijače, da bi se še kdaj srečali z njim, čedalje manj.

Jože je torej po 14 letih od omenjenega dogodka le prišel na koncert zanj največjega še delujočega zvezdnika. Pred dvema letoma je bil tudi v New Yorku na kraju, kjer je bil ustreljen drugi veliki član The Beatlesov, John Lennon.

V München se je tako odpravil z družino, saj so vsi, tudi odraščajoči hčerki Eva in Petra, ljubitelji Beatlesov in njihovih nepozabnih hitov. Z ženo Andrejo sta pa tako ali tako, kot pravita, 'gor rasla' s temi pesmimi. Tako so vsi neizmerno uživali v dve uri in pol trajajočem koncertu, na katerem je bilo veliko Slovencev. "Ko slišiš te hite v živo od originalnega člana, se ti dvignejo kocine, včasih bi vriskal od veselja, drugič bi kar jokal. Kaj vse nam pričara glasba, neverjetno! Hvala bogu, da se ukvarjam s tako lepo stvarjo, kot je glasba," je po koncertu izjavil Jože, ki je tudi sam napisal ter s svojimi Čuki odpel prenekatero slovensko uspešnico. Vprašali smo ga tudi, ali se je z legendarnim pevcem tudi srečal, pa je odvrnil, da je bil tokrat kot čisto navaden poslušalec v navdušeni množici več kot 50 tisoč obiskovalcev. Že tako vstopnice niso bile prav poceni, saj ne prodajajo niti družinskih paketov kot na slovenskih smučiščih, se je pošalil Jože in dodal, da ni šel z njim na večerjo zato, ker je Paul vegetarijanec, on pa je tisti večer hotel nekaj 'slanega'.

So pa Potrebuješevi izkoristili krajši izlet v bavarsko prestolnico še za ogled nekaterih znamenitosti Münchna, šli na znamenito bavarsko pojedino, en dan pa so preživeli tudi v Legolandu, kjer so še posebej izstopali z novimi majicami Čukov s slovensko zastavo, s katero so bili še bolj prepoznani, tako da se je Jože ves dan slikal s Slovenci, ki so tistega lepega dne obiskali zabavišče.

Napisala: Andreja Korenčan
Fotografije: osebni arhiv

Priporočamo