Kaj se zgodi, če pred spanjem popijemo kozarec tople vode

10. 9. 2023
Deli
Kaj se zgodi, če pred spanjem popijemo kozarec tople vode (foto: Profimedia)
Profimedia

Vam je misel na to, da bi pili toplo vodo odbijajoča? Morda vam ne bo več, ko boste prebrali, kaj vse se lahko zgodi v vašem telesu, ko jo boste začeli piti.

Pitje tople vode pred spanjem ima lahko nekatere koristi za zdravje. Tukaj je nekaj učinkov, ki jih lahko opazite:

  • Pomiritev telesa: Pitje tople vode pred spanjem lahko pomaga sprostiti telo in um. Topla voda ima pomirjujoč učinek na živčni sistem ter pomaga pri lajšanju napetosti in stresa.
  • Hidracija: Piti kozarec tople vode pred spanjem lahko pomaga pri vzdrževanju hidracije telesa med spanjem. Med nočnim počitkom telo izgubi določeno količino tekočine, zato je pomembno, da se pred spanjem hidrirate.
  • Prebava: Topla voda lahko spodbuja prebavni sistem. Pitje tople vode pred spanjem lahko pomaga pospešiti prebavo, izboljša prebavne procese in zmanjša težave, kot so zaprtje ali napihnjenost.
  • Očiščenje telesa: Pitje tople vode lahko pomaga pri razstrupljanju telesa. Topla voda spodbuja pretok krvi, kar lahko pripomore k izboljšanju delovanja ledvic in pomaga pri odstranjevanju strupenih snovi iz telesa.
  • Sprostitev mišic: Topla voda lahko pomaga pri sprostitvi mišic in zmanjšanju napetosti. To je lahko koristno, če se soočate s krči mišic ali bolečino pred spanjem.
    Pomembno je vedeti, da učinki pitja tople vode pred spanjem niso enako učinkoviti za vsakega posameznika. Vpliv na zdravje je odvisen tudi od drugih dejavnikov, kot so splošno zdravstveno stanje, prehrana in življenjski slog.

Če imate kakršne koli zdravstvene težave ali dvome, se posvetujte s svojim zdravnikom, da preverite, ali je pitje tople vode pred spanjem primerno za vas. Poleg tega je vedno pomembno poskrbeti za uravnoteženo prehrano, redno telesno aktivnost in zdrave spalne navade za splošno dobro počutje.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast z Indiro Ekić:

"Vedela sem, kaj me čaka, ko bom šla v Super par. To je resničnostni šov. Slovenci to najraje gledamo in najraje komentiramo. To je naš nacionalni šport. Pričakovala sem, da se bo ogromno ljudi obregnilo v mojo težo, ker so me vsi spremljali v The Biggest Loserju. Vedo, kakšno transformacijo sem naredila, opazno je tudi, da sem se zdaj zredila. Pričakovala sem, da bo kakšen napad na Matica, ker je osebni trener, kako se lahko partnerica osebnega trenerja zredi. Kako že pravijo? Kovačeva kobila je vedno bosa. Ali je zaradi tega on slab trener? Ni," je pojasnila.

Več o Indiri, sodelovanju v resničnostnih šovih, zaroki in poroki z njenim izbrancem Maticem Kolencem, soočanju z opazkami glede njenega videza in blagovni znamki, izveste z ogledom nove epizode Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave. Se poslušamo?

Morda vas zanima tudi: 

Voditelj in nekdanji predsednik Slovenije Borut Pahor je v tokratni epizodi Mastercard® podkasta navdiha gostil priznanega avtomobilskega oblikovalca Roberta Lešnika. Slovenec, ki je dokazal, da s talentom in trdim delom lahko posežeš po sanjah in da tuji jezik ni ovira.