Kaj se zgodi, če si zjutraj obraz umijete s hladno vodo

Kaj se zgodi, če si zjutraj obraz umijete s hladno vodo (foto: Profimedia) Profimedia
23. 5. 2023

Ste med tistimi, ki si obraz zjutraj radi umijete s toplo vodo in se tako še malo pocrkljate, preden se povsem razbudite in vstopite v nov dan? Morda lahko to rutino nekoliko spremenite in svoj obraz začnete umivati s hladno vodo in opazujete, kaj se bo začelo dogajati na vašem obrazu.

Če si zjutraj obraz umijete s hladno vodo, lahko pričakujete več dobrodejnih učinkov za vašo kožo, ki vam bodo na dolgi rok prav gotovo postale še kako všeč.

  • Zmanjšanje jutranje otekline: Hladna voda lahko pomaga zmanjšati otekanje obraza, ki se običajno pojavi zjutraj. Hladna temperatura zoži krvne žile in zmanjšuje oteklino ter pomaga pri zmanjševanju vrečk pod očmi.
  • Izboljšanje krvnega obtoka: Hladna voda spodbuja cirkulacijo krvi v koži. Koža postane bolj živahna in sijoča, saj se poveča pretok hranil in kisika v kožo. To lahko pomaga tudi pri zmanjševanju pordelosti in izboljšanju tonusa kože.
  • Zmanjšanje mastnosti kože: Hladna voda lahko pomaga uravnotežiti proizvodnjo olja v koži. Koža se manj masti, kar lahko zmanjša tudi tveganje za nastanek aken in ogrcev.
  • Priprava kože na ličenje: Umivanje obraza s hladno vodo lahko pomaga zmanjšati velikost por in ustvariti gladko podlago za nanašanje ličil. Koža postane bolj napeta, kar omogoča enostavno nanašanje ličil.
  • Osvežitev in budnost: Hladna voda na obrazu ima osvežujoč učinek, ki pomaga prebuditi in osvežiti vaše telo in duha. Lahko vam pomaga začeti dan z energijo.

Vendar pa je treba opozoriti, da ima vsak posameznik drugačno občutljivost kože, zato je pomembno poslušati svojo kožo in ugotoviti, kaj deluje najbolje zanjo. Če imate zelo občutljivo kožo ali če opazite kakršnekoli negativne reakcije, je bolje, da se posvetujete s svojim dermatologom.

Preberite še: Darja Zgonc ga redko pokaže, to je njen lepi srčni izbranec, s katerim se rada sprehajata na Obali!

Morda vas zanima tudi spodnji podcast z Indiro Ekić:

"Vedela sem, kaj me čaka, ko bom šla v Super par. To je resničnostni šov. Slovenci to najraje gledamo in najraje komentiramo. To je naš nacionalni šport. Pričakovala sem, da se bo ogromno ljudi obregnilo v mojo težo, ker so me vsi spremljali v The Biggest Loserju. Vedo, kakšno transformacijo sem naredila, opazno je tudi, da sem se zdaj zredila. Pričakovala sem, da bo kakšen napad na Matica, ker je osebni trener, kako se lahko partnerica osebnega trenerja zredi. Kako že pravijo? Kovačeva kobila je vedno bosa. Ali je zaradi tega on slab trener? Ni," je pojasnila.

Več o Indiri, sodelovanju v resničnostnih šovih, zaroki in poroki z njenim izbrancem Maticem Kolencem, soočanju z opazkami glede njenega videza in blagovni znamki, izveste z ogledom nove epizode Metropolitanovega podkasta Ob skodelici kave. Se poslušamo?