Kako lahko živalim pomagate z zbiranjem starega papirja?

26. 8. 2016
Deli
Kako lahko živalim pomagate z zbiranjem starega papirja? (foto: Profimedia)
Profimedia

Želite pomagati živalim, pa ne veste, kako? Eden izmed mnogih načinov je lahko vaš prispevek na Akciji zbiranja starega papirja, ki ga Društvo za zaščito živali Ljubljana (DZZŽ) organizira dvakrat letno.

Naslednja, 18. akcija zbiranja starega papirja, bo v soboto, 1.10.2016, pred Centrom Interspar Vič v Ljubljani, kamor lahko med 8. in 18. uro prinesete papir, odpadne originalne kartuše ter hrano in opremo za živali.

Poleg zabojnika podjetja Gorenje Surovina bo tam stojnica društva DZZŽ Ljubljana, kjer boste lahko našli izdelke za vaše hišne ljubljenčke in tudi zase. Prostovoljci društva vam bodo na voljo za vprašanja o aktualnih problematikah s področja zaščite živali, na dogodku pa bodo tudi prostovoljni gasilci PGD Ljubljana-Vič.

Nagradna igra

Tudi tokrat so za vse, ki se boste udeležili akcije, pripravili nagradno igro z bogatimi nagradami. Kuponi za sodelovanje v nagradni igri vas bodo čakali na stojnici pri prostovoljcih. Nagrade bodo razkrili kmalu, zato le spremljajte njihov Facebook profil!

Kratko predavanje in delavnica za mlade družine

Ker se v društvu zavedajo pomembnosti izobraževanja in ozaveščanja najmlajših, so za otroke in njihove starše pripravili kratko predavanje na temo oskrbe domačih živali. Predavanje bo na dan dogodka ob 11. uri pri društveni stojnici. Predavanju bo sledila delavnica, kjer bomo skupaj izdelali igrače za vaše ljubljenčke.

Zbiranje hrane in opreme za živali

Člani DZZŽ Ljubljana pa ne zbirajo le papirja in kartuš, ampak tudi hrano ter opremo za nikogaršnje živali. Med 8. in 18. uro jim lahko prinesete:

• odeje, rjuhe, brisače
• posodice, igrače
• plenične podloge
• mleko za mačje in pasje mladiče
• hrano za pse in mačke
• sredstva za zatiranje bolh in klopov
• sredstva za zatiranje notranjih zajedavcev
• razkužila, rokavice za enkratno uporabo, sanitetni material, zdravila

Del zbranih sredstev bodo namenili ekipi TNR Team Slovenia za projekt veterinarske oskrbe, sterilizacij in kastracij balkanskih psov in Zavetišču Horjul za oskrbo njihovih varovancev.

"Prostovoljci pri akciji vztrajamo že deveto leto in veseli smo, da ima akcija vedno večjo podporo. Iskrena hvala vsem podjetjem in organizacijam za pomoč in donacije in vsem vam, ki nesebično pomagate," so povedali organizatorji.

Ne pozabite: Če imate zapolnjene zadnje kotičke v kleti že pred akcijo, pa lahko tudi med letom v kateri od poslovalnic podjetja Gorenje Surovina oddate papir v imenu Društva za zaščito živali Ljubljana.

Podrobnejše informacije najdete tukaj.