Kako se poljubljati s popolno prisotnostjo? Med drugim: Odklopite vse!

Kako se poljubljati s popolno prisotnostjo? Med drugim: Odklopite vse! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
24. 12. 2022

Danes je splet poln člankov in nasvetov v stilu, kako do boljšega orgazma, kako zadovoljiti žensko, moškega, kakšni so najboljši triki, nasveti … Ali res obstajajo navodila, ki omogočijo boljši poljub ali spolni odnos?

Mar nismo ljudje unikatni in je vsak človek popolnoma svoj? Kako lahko potem obstajajo takšna navodila? Niti ženske niti moški ne morejo biti zmanipulirani po določeni formuli, ker ta ne obstaja.

Ženska se zagotovo ne bo odprla moškemu zato, ker ji je rekel prave besede, ker se je je dotaknil na pravem mestu ali ker tako morda piše v nekih 'navodilih'. Morda bo spala z moškim, a to še ne pomeni, da se mu bo resnično odprla, vsaj ne tako, kot bi si želel njen partner. 'Pravo' in 'napačno' namreč ne obstaja.

Sposobnost, da se človek izrazi skozi dotik, poljub ali spolni odnos, je odvisna od tega, kako prisoten je v danem trenutku v svojem telesu. Končni rezultat pa je odvisen od obeh vpletenih. Nekdo v intimnem odnosu predstavlja moški princip – moško in zaupanja vredno energijo, nekdo pa ženski princip – odprtost in predanost. Pri tem spoli kot taki niso tako pomembni, zato govorimo zgolj o moškem in ženskem principu energij.

Scenarijev o tem, koga, kako in kdaj poljubimo, je ogromno. Morda je to prvi poljub z nekom, morda je to neznanec, morda dolgoletni partner … V vsakem primeru pa poljub predstavlja intimno povezavo med dvema osebama, ki je lahko čaroben in globok dar, če ga pravilno uporabimo.

Za vsak poljub sicer veljajo isti principi: vse je odvisno od globine prisotnosti v danem trenutku. Odvisno je torej od tega, kako smo v stiku s seboj in z osebo, s katero smo. Ni pomembno, ali so poljubi grobi ali nežni, hitri, počasni … Edino pomembna je prisotnost v sebi.

Kako torej poljubljamo s popolno prisotnostjo?

1. Odklopite vse! Da, čisto vse. Prenehajte govoriti, razmišljati, pisati sporočila, pregledovati e-pošto, Instagram, Facebook, razmišljati, kaj morate še postoriti, kaj bo jutri v službi … Telefon utišajte in ga dajte na stran. Odložite kozarec ali torbo. Prav tako prenehajte razmišljati, kaj bi morali storiti, kako boste izpadli, ali bo vse v redu ... Poskušajte povsem umiriti um. Da, to je popolnoma enako kot pri meditaciji.

2. Usmerite vso svojo pozornost na osebo, s katero ste. Globoko vdihnite in izdihnite. Opazujte, kako se počutite. Opazujte vonj. Poglejte v oči in celotno bit drugega. Opazujte, kaj je na tej osebi unikatnega in lepega. Opazujte dih druge osebe. Bodite pozorni samo na osebo, s katero ste. Blokirajte okolico. Samo vi ste. Preostali svet naj za nekaj časa postane oddaljen in nepomemben.

3. Poljubljate osebo, vendar ne tam, kjer mislite, da bi jo morali, temveč tam, kjer čutite, da si želite, kamor vas vodi občutek … Pozabite vsa ta navodila, ki jih trosijo današnji mediji. Kako pa vedo, kaj si določena oseba želi? Če se resnično povežete s to osebo, ste popolnoma prisotni v trenutku, boste tako ali tako intuitivno začutili, kaj je prav. Vaša prisotnost je vaš največji dar sočloveku.

4. Dajte celotnega sebe. Poljub ni samo stvar ustnic in telesa. Poljub je delo celotne biti. Uporabite roke, telo in celotno svojo prezenco. Komunicirajte z vsem, kar imate.

In ne poslušajte nasvetov, če vas kakorkoli omejujejo. Samo upoštevajte eno in edino pravilo … Bodite prisotni v trenutku in dovolite svoji kreativnosti, da razpre svoja krila.

Pomislite na najbolj povezan spolni odnos ali poljub, ki ste ga kdajkoli doživeli. Ne glede na spol, gre običajno za odnos, kjer ima nekdo kontrolo (moški princip) in nekdo, ki se popolnoma odpre in preda (ženski princip). Podobno je pri poljubu, nekdo poljublja in nekdo je poljubljen. Ženska ima rada občutek, da je zaščitena in opažena, kar lahko začuti le, če je partner popolnoma prisoten. Ko se ta dva principa združita v eno, lahko čutita kot eno.

No, čeprav je ena oseba popolnoma prisotna in odprta, pa sta za povezavo še vedno potrebna dva. Ženska si mora recimo želeti poljuba in zaupati partnerju, njen um mora biti prav tako umirjen. Prav tako se mora znati odpreti, kar je velikokrat težava, saj nas zavira strah pred tem, kako se bomo izkazali in ali smo dovolj dobri. A poljub je popoln trenutek, da opustimo vse strahove. Če je ena oseba z mislimi drugje, to seveda vpliva na globino povezave.

Verjetno ste že doživeli nepovezane poljube, prazne, zaprte, hladne, neprijetne ... Tako vsaj veste, kaj ni namen poljuba. Velikokrat verjetno tudi sami niste bili povsem prisotni.

Žal je globoka intimna povezava precej redka. A kdor ima srečo, da jo doživi v fizičnem svetu, lahko za trenutek občuti, kaj je mogoče. Kakšno moč in globino prinaša ljubezen, ki je sila vesolja.

Kdo si ne želi poljuba, kjer se zlije z drugim? Poljuba, ko vse tegobe v trenutku izginejo? Ko za trenutek ne opazimo prav ničesar okoli sebe? Ko se čas ustavi, samo smo in uživamo ter se predamo trenutku?

To je lekcija poljuba, ki jo je vredno prenesti v življenje. To prisotnost in uživanje v trenutku bi morali živeti vedno. Če tega še niste sposobni in imate možnost, naj vas naučijo poljubi.

Vir: Www.Sensa.Si

Nova Story že v prodaji

Story