Kako se soočiti z neuspelim valentinovim glede na vaš romantični status

Kako se soočiti z neuspelim valentinovim glede na vaš romantični status (foto: Profimedia) Profimedia
14. 2. 2018

Za tiste, ki jim valentinovo ne bo šlo po načrtih - pa če ste samski, sveže zaljubljeni ali poročeni. 

Spet je tu tisti nadležni februarski dan, nasičen s pričakovanji, da se bomo zbudili v pravljično romantiko in doživeli filmske izlive ljubezni, ker so nas tako naučili supermarketi, ki že mesec prej vztrajno ponujajo čokoladice v obliki srčkov in cvetlične šopke s sumljivo dolgim rokom trajanja. 

A vsem se valentinovo ne bo izšlo tako, kot to prikazujejo v romantičnih komedijah. Marsikaj gre lahko narobe. Lahko ste samski in upate, da bo to dan, ko vam bo skrita simpatija poslala sporočilo, pa se to ne zgodi. Lahko ste sveže zaljubljeni, a njegova demonstracija ljubezni na ta dan ne ustreza vašim pričakovanjem. Morda pa ste poročeni in se bo valentinovo zgodilo kar mimo vas, čeprav si skrivoma želite, da se ne bi. 

Tule so 4 primeri neuspešnih valentinovih dni in nasveti, kako se z njimi soočiti glede na vaš stan.

1 Samski

Vaša situacija: Sami, brez izbrane osebe, se prebijate skozi veliki kruti svet in upate, da se morda nekega dne vendarle zaletite v svojo sorodno dušo. Vsi okoli vas so vpeti v intenzivna ljubezenska življenja, zato k valentinovem pristopate previdno, da vam dokončno ne uniči upanja. Niste prepričani, ali naj se ga na dejanski dan lotevate ironično ali ne.

Kaj naredite: Ne pričakujte, da vam bo svet potrkal na vrata in vas povabil k drugačnemu življenju. To, da vsakdo dobi čestitko za valentinovo, se je končalo nekje v 4. razredu osnovne šole, približno takrat, ko so vam ukinili popoldanski spanec in čokolino za kosilo. Morali boste biti proaktivni, če želite, da se ujamete v ljubezen. Bodite tako pogumni, da na primer za valentinovo organizirate žurko za vse samske. Ali pa sami pošljete čestitko nekomu, ki vam je všeč (in ne, vaš maček ne šteje).

2 Ste na novo zaljubljeni in začenjate razmerje

Vaša situacija: Ste v začetnih, zabavnih fazah romantičnega odnosa. Takrat, ko manično analizirate vse njegove premike, vse njegove besede in vse njegove namige. A kot nalašč, vam je na valentinovo pozabil podariti rožico, naslednji dan pa vam je le poslal kilavo sporočilce "Kaj dogaja?" Po dveh urah hiperventiliranja in kriznega zasedanja s prijateljicami je čas, da se odločite, če je tip kolosalni bebec ali le simpatični pozabljivec.

Kaj naredite: Ne jezite se preveč. Spomnite se, da v tej točki odnos še ni zelo resen, zato lahko pretiravanja, sploh okoli valentinovega, hitro vodijo do prenasičenosti in izgube interesa. Morda je njegova ignoranca do tega dne še najboljši korak za naprej, da lahko k stvarem pristopite počasi in premišljeno. No ... lahko pa, da je ves denar zapravil na nekem drugem dekletu. Saj se hecamo!

3 Ste v resni zvezi

Vaša situacija: V razmerju ste z nekom tako dolgo, da ste že spoznali njegove starše, on pa je spoznal televizijo, ki vas je vzgajala od nekje četrtega leta naprej. Temu statusu primerno pričakujete, da se bo za valentinovo zgodilo nekaj posebnega - vsaj darilo, če ne celo večerja in potem seks, ki bo trajal dlje kot oglasni blok. A se ne zgodi nič. On je očitno pozabil, zato sedaj pred vami v izgovor hlini znake odpovedi srčne zaklopke.

Kaj naredite: V poštev pridejo vsi klasični manipulacijski triki resnega razmerja - histerično jokanje, prepoved seksa, metanje krožnikov. Če se odločite, da bi odnos morda vendare ohranili, čeprav na ta sveti dan niste prejeli poldrugega kilograma čokoladic in nakita, ki bi vam ga zavidali vsi na instagramu, mu lahko na koncu njegovo napako opravičite in podarite dobronamerno darilo, ki ga bo priučilo odgovornosti v razmerju - recimo koledar ali hrčka. 

4 Ste poročeni

Vaša situacija: Ker ste pred leti podpisali pogodbo, po kateri ste si zagotovili, da imate sedaj legalno vedno ob sebi vsaj eno osebo, s katero se lahko pogovarjate, ste idejo romantike v glavi morda že zamenjali za nekoliko bolj praktične paradigme. Recimo skupne bančne račune in porazdeljena gospodinjska opravila. Nekje globoko v sebi kljub temu še vedno upate, da se bo on tudi petnajstič v vajinem skupnem življenju spomnil na valentinovo in vas s čim presenetil. A ko potem končno le pride ta dan, vam vaš dragi, s katerim se zadnje čase že tako težko pogovarjate, ne pripravi ničesar. 

Kaj naredite: Situacija, ki bi morebiti v trenutku uničila neko rosno mlado razmerje, ima pri poročenih parih precej varnostnih ventilov, ki preprečijo, da bi odnos zaradi vsake malenkosti iztiril in zgrmel v prepad. To se pari naučijo z leti skupnega življenja. Ženska zato na koncu 14. februarja le omeni, da je bilo valentinovo in on bo naslednje jutro ob pol šestih zjutraj že stal pri štedilniku in pripravljal najbolj razkošen zajtrk, kar ga dovoli vsebina hladilnika.