Kako vam mačka pokaže, da vas ima rada? Če jo imate doma, potem je to vsekakor dobro vedeti!

Kako vam mačka pokaže, da vas ima rada? Če jo imate doma, potem je to vsekakor dobro vedeti! (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Story
7. 5. 2023

Nekateri pravijo, da mačke ne morejo vzljubiti ljudi, a vsak mačji lastnik lahko pove, da imajo tudi one lahko rade svoje bližnje. Res pa je, da včasih ljubezen izkazujejo drugače, kot smo vajeni. Preverite, kako vam mačka pokaže, da vas ima rada. 

Pomembno je, da te načine prepoznamo in jih razumemo, saj se tako lahko s svojo ljubljenko še bolj povežemo in v njej vzbudimo še večje zaupanje.

Počasno mežikanje

Oči so ogledalo duše. Nekatere živali lahko očesni kontakt razumejo kot agresijo ali željo po nadvladanju, a mačke s svojimi očmi lahko sporočajo, da vas imajo rade. Mačka bo direktno v oči gledala samo ljudi, ki jim zaupa. Počasno mežikanje pa je kakor nekakšni 'mačji poljub', s katerim vam ljubljenka sporoča, da vas ima zelo rada.

Drgnjenje z glavo

Vas je mačka že kdaj dregnila z glavo? To počnejo že mačji mladiči s svojo mamo, saj se na ta način povezujejo, hkrati pa dobijo njen vonj.

Če mačka to počne z vami, pomeni, da ste 'njeni' oziroma da vas doživlja kot del svojega krdela.

Lizanje

Mačke s pomočjo jezika umivajo druga drugo, to pa lahko počnejo tudi s svojim človekom. Z lizanjem ljubljenka sporoča, da vam je naklonjena in vam zaupa.

Spanje na boku ali hrbtu

V njihovi naravi je, da mačke spijo tako, da ob tem skrivajo oziroma ščitijo svoje vitalne organe. Če mačka spi tako, da ob tem kaže svoj trebuh, to pomeni, da je ob vas popolnoma sproščena in predana.

Mijavkanje

Mačke se sporazumevajo z mijavkanjem. Če mijavka ob vas, to pomeni, da si želi z vami komunicirati in da bi rada dobila vašo pozornost.

Predenje

Mačje predenje lahko blagodejno vpliva na človeka, hkrati pa ljubljenka s tem sporoča, da uživa v vaši bližini in da ji je prijetno.

Pozdrav

Kaj se zgodi, ko pridete iz službe ali drugih opravkov? Če vas mačka pričaka pri vratih, pomeni, da vas je pogrešala in da je vesela, da vas ponovno vidi.

Sledenje

Vam mačka sledi po hiši in je kakor vaša senca? S tem vam ljubljenka kaže, da vam zaupa in da si želi biti v vaši bližini.

Nenavadna presenečenja

Mačke so plenilke in pogosto ulovijo kakšno miško ali ptiča. Če vam svoj ulov prinesejo pred vrata ali celo v hišo, je to sicer lahko za vas precej neprijetno, a mačka to doživlja kakor 'darilo', s katerim vam želi povedati, da vas ima rada in ne želi, da bi bili lačni.

Spanje v vaši bližini

Če si mačka za počitek izbere mesto, ki je v vaši bližini, je to še en izrazit znak naklonjenosti. S tem vam sporoča, da vam zaupa in da se v vaši družbi počuti sproščeno.

Vir: Www.Sensa.Si, Fotografija: Profimedia

Morda bi vas zanimal tudi ta pogovor, ki ga vodi Borut Pahor.

Nova Story že v prodaji

Story