Katalonska policija v zvezi z napadom v Barceloni odkrila 120 plinskih jeklenk

Katalonska policija v zvezi z napadom v Barceloni odkrila 120 plinskih jeklenk (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: STA
20. 8. 2017

Katalonski policisti so v hiši v mestu Alcanar, približno 200 kilometrov južno od Barcelone, odkrili 120 plinskih jeklenk. V tej hiši naj bi storilci terorističnih napadov v Barceloni in Cambrilsu sestavljali bombe. Katalonska policija je sicer po navedbah katalonskih oblasti teroristična celico že uničila.

"Vidimo, da je bila hiša v Alcanarju prostor, kjer so storilci sestavljali bombe za enega ali več terorističnih napadov," je dejal načelnik katalonske policije Josep Lluis Trapero. To hišo je sicer dan pred napadom uničila velika eksplozija, zaradi česar so teroristi očitno morali spremeniti načrte o izvedbi napada.

Katalonski policisti so sicer teroristično celico, ki je bila odgovorna za napada v Barceloni in Cambrilsu, že uničili.

Med člani teroristične celice je trenutno na prostosti še domnevni voznik kombija na aveniji Rambla, 22-letni Maročan Younes Abouyaaquoub, za katerega je načelnik katalonske policije Trapero dejal, da ne vedo kje se nahaja. Španska policija je sporočila, da je storilec morda že zapustil Španijo.

Četverico teroristov - tri Maročane in Španca, ki jih je policija že aretirala, pa so s policijskim spremstvom pripeljali v špansko prestolnico. Tam bodo predvidoma v torek stopili pred preiskovalnega sodnika.

V četrtkovem terorističnem napadu v Barceloni je voznik kombija do smrti povozil 13 ljudi, okoli 100 pa jih je bilo ranjenih. Kasneje je skupina petih teroristov v kraju Cambrils izvedla podoben napad, pri čemer je bila ubita ena oseba, ranjenih pa šest. Vseh pet teroristov je nato končalo pod streli policistov.

Priporočamo