Katere rastline nam najbolj pomagajo pri poletnih ritualih?

14. 7. 2019 | Vir: Jana
Deli
Katere rastline nam najbolj pomagajo pri poletnih ritualih? (foto: Shutterstock)
Shutterstock

V času poletnega solsticija rastline še močneje delujejo, zato so jih v tem času ne samo nabirali, temveč so iz njih pripravljali različne pripravke, vse od čajev, vina in drugih zvarkov do kadil, esenc, verižic, amuletov …

Bazilika je vroča in povezana z energijo Marsa, zato se jo uporablja v čistilnih kopelih. Za zaščito jo dodajamo v amulete. Od nekdaj ima posebno mesto v magiji za denar, blaginjo in ljubezen.

Lovor ponuja zaščito, jasnovidnost in zdravljenje. Skozi prižgano listje lahko vidimo v prihodnost. Po tleh ali v spalnici ga posteljamo za čistilne rituale in za zdravljenje.

Kamilica je tradicionalna rastlina sonca in poletja. Izjemna je v preprečevanju vsega zlega, urokov in še posebno ščiti otroke. Ko se zažge kot kadilo, spodbuja stanje transa in meditacije.

Nagelj daje tone energije. Na soncu osušite devet rdečih nageljnov, nato liste ločite od stebel. Na liste lahko kanete nekaj kapljic olja (najbolje macerat iz nageljnov), dobro premešajte in dajte na žareče oglje. S takim kadilom boste privabili dobre, močne energije.

Koper je dober govorec in pod okriljem Merkurja. Priporoča se, da pol skodelice semen dodate v kopel, da bi pritegnili žensko.

Komarček ščiti dom in družino ter ima tudi sposobnost soočanja z nevarnostjo ali stisko. Nekaj ga naberite, povežite v šop in obesite v svoj dom na vidno mesto.

Praprot naberite zjutraj ob zori, ne da bi se dotaknili cele rastline. Liste položite na bel list, da se osušijo. Imejte jih doma za zaščito in za vse čarobne pripravke.

Virginijski nepozebnik lahko uporabite v ritualih za pridobivanje denarja. Cvetove in listje dajte v vrečko iz tkanine za blaginjo. Lahko ga približate tretjemu očesu za jasnovidnost.

Sivka je tradicionalna rastlina, ki so jo vrgli na ogenj in tako častili Sonce, da bi si zagotovili dobro letino. Uporablja se tudi za privabljanje moških.

Luštrek dodajamo čistilnim kopelim za čiščenje avre in psihe. Za več ljubezni in poželenja se ga dodaja sedmim vrtnicam.

Ognjič je močno povezan s Soncem, zato je znan tudi kot poletna nevesta, nevesta Sonca. Nabira se ga okoli poldneva, da bi si z njim povečali čarobno energijo. Če ga imate posajenega na vrtu ali doma v vazi, bo prinesel več vitalnosti vsem v bližini.

Meta naj bo v vrtu vsake čarovnice. Njena uporaba je skoraj neskončna, v kuhinji, medicinski omarici in v vseh vrstah magije. Uporabite jo v čarih, da bi vam prinesla blaginjo in bogastvo. Dodajte jo zdravilnim kadilom in čarom za zdravljenje. Vdihnite, da si pomagate pri sprostitvi in ​​tesnobi. Zapomnite si, da z njo očistite sebe in dom pred ritualom, v zimskem času ali po bolezni.

Bela omela je prežeta s sončno močjo, njene jagode pa naj bi v tem času postale zlate in cenjene zaradi svoje zdravilne sposobnosti. Les je pogosto izklesan v obročke, palice in druge magične predmete. Uporablja se pri izdelavi amuletov. Nekdaj so z njo pomagali ženskam spočeti in zdraviti impotenco pri moških. Pomaga pri zdravljenju vseh vrst, zlasti ran.

Pelin se uporablja za ritualno kopanje, še posebej za ženske. Uporablja se v čajih in spalnih blazinah za sanje in za povečano intuicijo, prerokbe in vizijo. Mlade liste lahko uporabite za čiščenje čarobnih ogledal, kristalnih krogel, tarot kart in drugih magičnih orodij. Uporabite ga samega ali v mešanicah za kadiljenje med meditacijo. Pelin je tudi sestavni del amuletov za zaščito doma in varnosti na potovanjih. Kadar ga damo v čevlje, prepreči utrujenost na dolgih potovanjih. Moč rastline je najmočnejša, če se jo nabira na polno luno in sredi poletja.

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan