Ker se Melania z Barronom ne bo selila v Belo hišo, je v težavah cel New York!

Ker se Melania z Barronom ne bo selila v Belo hišo, je v težavah cel New York! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
22. 11. 2016

Ko je pred dnevi postalo jasno, da Melania Trump s sinom Barronom ostaja v New Yorku najmanj do prihodnejga poletja, je številne v New Yorku že pričela boleti glava.

Varovanje novoizvoljenega predsednika ZDA Donalda Trumpa in njegove družine stane namreč mesto New York kar milijon dolarjev na dan, večinoma zaradi policijskih nadur.

Življenje v bližini zastaja!

Območje okrog Trumpove stolpnice na 5. aveniji in 56. ulici je močno zastraženo, zaradi česar imajo težave bližnje trgovine in restavracije. Težave so v prometu in bodo še hujše, saj je to območje postalo redno prizorišče protestov.

Trump se namerava po prisegi 20. januarja redno vračati domov na obisk k ženi in sinu, kar je napoved prometnih infarktov in dodatnih stroškov. En sam predsedniški obisk podjetje Port Authority, ki upravlja z letališči in drugo infrastrukturo, stane 100.000 dolarjev samo glede pristanka letala Air Force One in cestnih zapor.

Trumpova stolpnica kot trdnjava?

V času Trumpovega predsednikovanja za vikende ne bo mogoče več opravljati helikopterskih turističnih ogledov Manhattna, prilagoditi pa se bodo morali tudi stanovalci Trumpove stolpnice, med katerimi sta nogometni zvezdnik Cristiano Ronaldo in filmski igralec Bruce Willis. Ko bo v zgradbi predsednik, bo med drugim vojska ovirala elektronske komunikacije. V zgradbo ne bo mogoče brez zelene luči tajne službe.

Župan mesta potrebuje pomoč!

Newyorški župan Bill de Blasio je zagotovil, da je varnost najpomembnejša, in mesto bo za Trumpa in njegovo družino poskrbelo, vendar potrebuje finančno pomoč zvezne vlade. To že dobiva za varovanje tujih diplomatov v času zasedanja generalne skupščine ZN in drugih gostov.

Mesto od zvezne vlade tudi brez Trumpa dobi povprečno po 500.000 dolarjev na teden.

Priporočamo