Klinika Svjetlost: "Vstopili smo v novo dimenzijo oftalmološke kirurgije"

Klinika Svjetlost: "Vstopili smo v novo dimenzijo oftalmološke kirurgije" (foto: Klinika Svijetlost) Klinika Svijetlost
22. 7. 2020 | Promocijsko sporočilo

Podjetje Carl Zeiss, je Kliniki Svjetlost dalo v uporabo prvi digitalni mikroskop za očesno kirurgijo na svetu Artevo 800.

Podjetje Carl Zeiss, lider v izdelavi mikroskopov in ostalih optičnih pripomočkov, je Kliniki Svjetlost dalo v uporabo prvi digitalni mikroskop za očesno kirurgijo na svetu Artevo 800.

»Ponosni smo, da uporabljamo prvi digitalni mikroskop za očesno kirurgijo na svetu, katerega nam je predalo nemško podjetje Carl Zeiss. Z digitalnim mikroskopom Artevo 800 smo vstopili v novo dimenzijo oftalmološke kirurgije,« je povedal prof. dr. sc. Nikica Gabrić, direktor zagrebške klinike Svjetlost.

Napredni mikroskop ima tudi OCT, ki v realnem času kirurga seznani z morfološko zgradbo opazovanega tkiva na sprednjem segmentu oči. »Sam sem mikroskop z uporabo očal za 3D sliko preizkusil prav pri tem postopku sprednjega segmenta oči, medtem ko je vitroretinalni kirurg doc. dr. sc. Ratimir Lazić preizkusil funkcije mikroskopa za zadnji očesni segment,« je dodal Gabrić, ki je opravil že več kot 60.000 posegov.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri