Res se jim velja izogniti v velikem loku.
Eno popularno živilo požene sladkor v nebo, pa se tega sploh ne zavedamo – doma jim ni mesto in bolje se jim je izogibati! Če pozorno spremljate vnos kalorij in ste maksimalno zmanjšali sladkarije, ste verjetno že opustili večino priljubljenih čokoladnih in sadnih poslastic.
Vendar pa se morda ne zavedajo, da neka slana živila lahko povečajo raven sladkorja v krvi, medtem ko se za nekatera, ki se zdijo sladka, izkaže, da dejansko znižujejo sladkor. Čudno, kajne? Govorimo o klobasah.
V skoraj vseh vrstah klobas se dodaja sladkor, da se izboljša okus, podaljša rok trajanja, in doseže želena tekstura in barva, pojasnjuje. Čeprav je količina sladkorja majhna, njegova prisotnost v kombinaciji z ostalimi sestavinami v klobasah lahko povzroči naglo povečanje sladkorja v krvi, kot tudi povečano željo po dodatnem vnosu hrane.
Preberite še: Moški so povedali svoje: TO je po njihovem mnenju najboljši ženski parfum na svetu
Novo na Metroplay: Tilen Artač o tem, zakaj je bilo težko imitirati Roberta Goloba in kako v resnici nastane vrhunska imitacija