Knjižna novost Adriana P. Kezeleta: Športna beležnica, ki bo v veselje tudi najbolj lenim

16. 3. 2021
Deli
Knjižna novost Adriana P. Kezeleta: Športna beležnica, ki bo v veselje tudi najbolj lenim (foto: Založba Primus)
Založba Primus

Pred vami je zares duhovita mala beležnica avtorja Adriana P. Kezeleta, ki vam bo v pomoč, ko boste po dolgi zimi želeli spet začutiti svoje telo. A nikar ne pričakujte težkih vaj, mukotrpnih treningov in neskončnih ur težkih vadb. Ta beležnica je nekaj povsem drugega in ne bo vam žal, če jo boste vzeli v roke, saj boste po koncu 54 zabavnih dni za odpravljanje lenobe nov človek.

Duhovit in lahkoten ter vrhunsko profesionalen in sodoben program razvoja športnega duha in vaj za zdravo rast kondicije. Priročnik, kot ga še ni bilo, je razdeljen na šest korakov, vsak od njih pa je sestavljen iz petih vaj. Konec izgovorov, tole je res "na izi"! Posebnost: namesto 'mučenja' lahkotno prehajanje v cone najbolj optimalne vadbe.  

Odlomek iz knjige

Že vnaprej te opozarjam: vsaka sprememba se začne v mislih. In tu, v tvojih mislih, motivaciji in željah, se bo odvijal največji del opravil. Nisem športni inštruktor. Nimam ti namena pojasnjevati kakšnih posebnih spretnosti. Čeprav mislim, da te bo moj pristop k vadbi presenetil. Si slišal za tisto "no pain, no gain", a ne? Mi bi to prevedli - "brez muje se še čevelj ne oboje". Kot da ni ničesar, če se ne potrudiš.

Zdaj pa ti takoj povem, da se ne strinjam s tem! Moje strani se kar naježijo ob misli na škodo, ki jo ljudje delajo sebi, ko se nalezejo napačnih predstav. Ti bom že pokazala, da ni vse skupaj stvar truda, pač pa radosti! Pokazala ti bom, da ugodje, sreča, igranje ter zabava predstavljajo veliko več od kakršnega koli truda. "There si no gain in pain," to je moj odgovor na noro poveličevanje napora, izčrpavanja in torture telesa, tako pogostih v današnjem športu in tudi rekreaciji. Nič ne boš dosegel skozi bolečino, marsikaj pa lahko dobiš prav z njenim nasprotjem: z raziskovanjem ugodja, ki ga ustvarja tvoje telo, ko pravilno pristopiš k vadbi.

Dobro zveni, a ne? In res je dobro, verjemi mi. Po druženju z mano ne boš nikoli več razmišljal o telesni vadbi kot naporu, mučenju in tlaki. Iz preprostega razloga - ker ni taka! Vadba je najbolj konkreten odsev življenjske radosti. Vadba je kot otrokova igra. In ko je telo srečno, verjemi mi, prijateljica ali prijatelj, boš tudi ti srečen, srečna!

Novo knjigo Adriana P. Kezeleta lahko naročite kar iz vaše dnevne sobe.

O avtorju

Adrian Predrag Kezele je do danes izdal okoli petdeset knjig in še naprej ustvarja nove. V svojih delih bralcem predaja znanje na izjemno praktičen način. Neodvisno od hrvaških izdaj so tuje založniške hiše njegove knjige izdajale v srbščini, slovenščini, madžarščini, ukrajinščini in angleščini. Njegove knjige so rezultat življenja, posvečenega raziskovanju in predajanju znanja v duhovnosti.

Je ustanovitelj Duhovne akademije, v okviru katere skupaj s sodelavci poučuje Integralno meditacijo, vodi triletni študij indijske astrologije – Džjotiš (Jyotish) ter vodi številne druge seminarje in delavnice s posebnim poudarkom na ustvarjanju osvobajajočih izkušenj (opisane predvsem v knjigah Preboj, Življenje – Smrt – Življenje, Skrivna sporočila, NeoDance, Vastu in druge.)

Adrian je ustanovitelj globalne mreže intuitivne komunikacije Synchrozone in Združenja Umetnost darovanja, ki se ukvarja s promocijo kulture darovanja. Je tudi eden od ustanoviteljev in častni predsednik Združenja Delfinov sen  ter pobudnik zanimivega projekta Nebeški labirinti. Svoja razmišljanja in doživetja pogosto objavlja na svoji spletni strani www.adriankezele.com, stik z njim pa lahko navežemo tudi prek družabnih omrežij.

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave