Knjižna novost: Čarobne zgodbe, zgodbe o katerih boste še dolgo razmišljali

Knjižna novost: Čarobne zgodbe, zgodbe o katerih boste še dolgo razmišljali (foto: Čarobnost) Čarobnost
10. 12. 2020

Čarobne zgodbe je zbirka navdihujočih poučnih zgodb s sporočilom, ki se bralca dotaknejo in mu dajo misliti. Zgodbe, v katerih se lahko najde vsak izmed nas, odpirajo um, vračajo vero in razodevajo številne življenjske modrosti. Je polna optimizma in ustvarjena, da polepša dan. 

Ob branju si ne moremo pomagati, da ne bi na svoje življenje pogledali nekoliko drugače in se spomnili, kaj je v življenju zares pomembno – in kaj ni. Vsebuje 22 poučnih zgodb, pesmi ter mnoge druge navdihujoče sestavke. Knjiga je vsebinsko primerna za mladino in odrasle. Knjig kot je Čarobne zgodbe v Sloveniji še nimamo.

Knjiga je že dostopna TUKAJ.

Odlomek iz knjige Čarobne zgobe

Naša zgodba sega nazaj v leto 1880. Na hladen, deževen dan je starejši par vstopil v majhen hotel v Filadelfiji, da bi tam našla zavetišče pred nevihto. Receptor, mlad prijeten moški, ju je z nasmehom na obrazu prijazno pozdravil. Skušal jima je najti sobo v hotelu, a je bil ta polno zaseden.

Ker ju ni želel pustiti nazaj ven na dež in ni našel nobene druge možnosti, jima je ponudil, da prespita v njegovi sobi. "Ni ravno suita, a mislim, da vama bo udobno."

Par se je sprva obotavljal, a na koncu le sprejel njegovo ponudbo. Po dobrem nočnem počitku je gospod naslednje jutro, medtem ko je plačeval račun, receptorju rekel: "Vi bi bili popolni za nekoga, ki bi vodil najboljši hotel v ZDA. Morda vam bom nekega dne enega zgradil."

Receptor se je nasmehnil in par pospremil iz hotela. Ko sta mož in žena odhajala od tam, sta po poti domov govorila o receptorju. Strinjala sta se, da je bil izjemen in se pogovarjala o tem, kako je dandanes težko najti prijazne ljudi, ki radi pomagajo.

Dve leti kasneje je receptor prejel pismo. Poslal mu ga je gospod, kateremu je pred dvema letoma ponudil prenočitev v svoji sobi. V njem se je spominjal tiste nevihtne noči in prijazen geste, ki sta si jo z ženo zapomnila. Zraven pisma je bila priložena enosmerna vozovnica do New Yorka in sporočilo, naj ju pride obiskat v New York, kar se da hitro. Na letališču sta ga pričakala gospod in njegova žena.

Izmenjali so si nekaj prijaznih besed, nato pa je gospod receptorja odpeljal na ulico Park Avenue in mu pokazal veliko novo zgradbo, ki je stala tam. "To je hotel, ki sem ga pravkar zgradil, in želel bi, da ga ti vodiš," mu je rekel gospod.

Vas zanima kdo je bil ta starejši gospod? In kako se je zgodba razpletla? Je mladi receptor sprejel ponudbo? Vse to vas čaka v novi knjigi Čarobne zgodbe, kjer boste našli še mnogo zanimivih čarobnih zgodb, ki vam bodo v teh prazničnih dneh grele srce in hranile dušo.

O avtorici

Stasha je bila od zmeraj velika ljubiteljica knjig. Je avtorica številnih zgodb, pesmi, esejev in gledaliških iger, izmed katerih so bila mnoga dela tudi nagrajena.

Je tudi prejemnica Zlatega Cankarjevega priznanja. Veliko njenih del je bilo objavljeno v časopisih, revijah in knjigah. Diplomirala je na Pravni fakulteti v Mariboru. Ustanovila je svoje podjetje, v katerem se ukvarja s pravnim svetovanjem. V letu 2019 je izdala svoj prvenec: Čarobno knjigo, ki je hitro postala prodajna uspešnica in navdušila tisoče bralcev po vsej Sloveniji. Na voljo je že v več kot 100 knjižnicah v državi. Prevedena je bila tudi v angleški jezik. V oktobru 2020 je izdala svojo 2. knjigo z naslovom Čarobne zgodbe, ki so nadaljevanje Čarobne knjige. Njena misija je ustvarjati pozitivne zgodbe, ki ljudem polepšajo dan in ob katerih se zamislijo. Z navdihujočimi poučnimi zgodbami želi spremeniti način na katerega ljudje razmišljajo in jih spodbuditi, da iz svojega življenja naredijo najboljše kot lahko.