Ko boste sprejeli te krute realnosti življenja, boste postali močnejši

Ko boste sprejeli te krute realnosti življenja, boste postali močnejši (foto: Profimedia) Profimedia
2. 3. 2020

V otroštvu vsi sanjarimo o svetu odraslih. Predstavljamo si sanjsko kariero, filmsko poroko in srečno življenje. In zdaj, ko ste končno odrasli, pomislite - ste si stvari v svojih mladih letih zamislili takole?

Najverjetneje ne. A ne skrbite, s tem ni nič narobe, prav neizprosni trenutki življenja nas naredi močnejše in vzdržljive. Ko se torej naslednjič znajdete pred težko preizkušnjo, nikar ne mislite, da se vam vesolje maščuje, ampak raje verjemite, da vam je bila težava poslana zato, ker ste se z njo zmožni spopasti, jo razrešiti in se marsičesa naučiti.

Pomembno je, da dejstvo, da življenje pač ni enostavno, čim prej sprejmete.

Pomagati si morate sami!

Človeka v življenju prizadene veliko stvari – dogodki, okoliščine, bližnji ljudje ... Svojo žalost pred drugimi največkrat skrivamo in javnosti sporočamo, da je vse v najlepšem redu, hkrati pa čakamo, da bo v naše življenje vstopil nekdo, ki nas bo rešil, saj v resnici zelo trpimo. Mislimo, da bo drugi človek vse spremenil in da bo naše življenje naenkrat z rožicami postlano. Pa naj zveni še tako neprijetno – pobrati se morate sami. Verjemite, da zmorete! S težavami, ki vam žalostijo misli, se žal na koncu zares lahko spopadate le vi ... sami.

Ne stremite samo k perfekciji

O življenju imamo že zaradi vpliva družbe določene predstave. Naučeni smo, da mora biti vse perfektno in že v otroštvu nam je bila predstavljena definicija srečnega življenja – študiramo, spoznamo partnerja, dobimo dobro službo, se poročimo, imamo otroke, delamo, se upokojimo ... Vendar žal ne živimo v »pocukranem« hollywoodskem filmu in življenje ne bo ves čas popolno. Seveda ni nič narobe, če si v življenju želite veliko doseči, pred tem pa je še bolj pomembno, da se sprijaznite s tem, kar ste in kaj imate. Šele ko boste sprejeli sebe in svojo okolico, si boste lahko resnično prizadevali za realno dosegljivo popolnost, ki vas ne bo žalostila.

Uspelo vam bo!

Prav je, da se zavedate, da kljub vašim prizadevanjem in vloženemu trudu ne boste vedno uspešni. Zagotovo bodo prišli časi, ko vam bo spodletelo in se vam bo zdelo, da vam življenje razpada. Toda ravno to je lepota življenja! Z neuspehi se soočamo, ker bomo, kadar se ponovno postavimo na noge, postali močnejši. Naj se sliši še tako paradoksalno – neuspeh je predpogoj za uspeh!

Preteklost je že izgubljena

Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Preteklosti ne morate spreminjati, tudi če si še tako želite. Zato nikar ne igrajte žrtve, v očeh družbe boste na ta način namreč postali šibki in ranljivi. Raje se naučite prebolevanja preteklosti, živite v trenutku in hkrati razmišljajte o stvareh, ki so pomembne za vašo prihodnost. Tako boste postali močnejši in verjemite, istih napak v prihodnosti skoraj zagotovo ne boste več ponavljali.

Ne odlašajte

Stara modrost pravi: »Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.« Včasih se namreč lahko zgodi, da ta »jutri« ne bo prišel. Zato se že danes potrudite in naredite vse, kar je v vaši moči. Z odlašanjem okolici kažete, da ste leni in da pomembnim stvarem v življenju ne znate dajati prednosti.

Natrpan urnik ni izgovor

Kolikokrat se že zamudili priložnost, da bi se zabavali, ker ste bili preveč zaposleni? Pa ste bili takrat dejansko zasedeni ali je to samo fraza, ki jo ljudje radi uporabljamo, kadar se nečemu želimo izogniti? Da, dobro opravljeno delo je v življenju seveda ključnega pomena, vseeno pa se morate včasih znati tudi pozabavati. Če vas neka stvar veseli in si jo želite delati, si zanjo najdite čas in se nikar ne izgovarjajte s prezaposlenostjo!

Povzeto po: The minds journal

Priporočamo