Ko boste videli ta zmaličen obraz zdravnice, ki zdravi paciente okužene s koronavirusom, se boste zamislili

Ko boste videli ta zmaličen obraz zdravnice, ki zdravi paciente okužene s koronavirusom, se boste zamislili (foto: Profimedia) Profimedia
16. 4. 2020

Svetu še vedno vlada koronavirus, na dan pa vsak dan prihajajo fotografije zdravnikov z vsega sveta, ki tvegajo svoja življenja, da bi rešili življenja tistih, ki se borijo s koronavirusom.

Koronavirus že nekaj časa vlada svetu, naša življenja pa so se v tem času povsem spremenila. A, če za nas velja, da ostajamo doma in skrbimo, da ostajamo zdravi, se na drugi strani zdravniki vsak dan izpostavljajo tveganju, da zbolijo za koranivrusom v želji, da bi pomagali tistim, ki bijejo težke bitke s tem zahrbtnim virusom.

Na dan je tako prišla nova fotografija zdravnice, ki je pokazala, kako je videti njen obraz po celodnevnem delovniku, ko na obrazu nosi tesno masko in očala, na hrano in pijačo pa ne sme niti pomisliti, saj to pomeni, da mora vso zaščitno obleko odložiti s sebe in jo kasneje znova previdno namestiti, kar pa seveda vzame veliko časa, ki ga zdravniki v teh dneh preprosto nimajo.

No, ko boste videli njej obraz, se boste prav gotovo zamislili in verjetno začeli razmišljati, kaj lahko naredite sami, da ne bi še dodatno obremenili vseh tistih, ki v teh dneh v zdravstvenem sistemu bijejo težke bitke z obolelimi.