Ko Twitter utiša lastnega šefa, Facebook pa ga razglasi za mrtvega!

Ko Twitter utiša lastnega šefa, Facebook pa ga razglasi za mrtvega! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
23. 11. 2016

Twitter je včeraj, torej v torek, za dobrih 15 minut na družbenem omrežju v tviteraške vice poslal lastnega šefa Jacka Dorseyja. Kakšen je bil šok, ko se je Jack pomotoma znašel med nezaželenimi uporabniki, pa francoska tiskovna agencija AFP ne poroča.

V času, ko je bil Dorseyjev račun nedostopen, so bili njegovi sledilci obveščeni, da je njegov profil blokiran. Napako naj bi pri podjetju hitro odkrili, pri tem pa iz poročanja tujih medijev ni jasno, ali je Dorsey moral uporabiti svoje zveze.

Šef družbenega omrežja je svojim sledilcem po tem kratkem mrku javil: "Ponovno nastavljam svoj Twitter (blokiranje računa je bila notranja napaka)."

Samo podjetje ima možnost blokiranja uporabniških računov, najpogosteje kot odziv na prijave kršenja pravil uporabe omrežja. Podjetje se še ni odzvalo na dogodek, poroča AFP.

Facebook je šefu naredil še nekaj hujšega!

Prigoda na Twitterju pa se je zgodila manj kot dva tedna po tem, ko je Facebook svojega šefa Marka Zuckerberga na družbenem omrežju za kratek čas označil za mrtvega, skupaj s skoraj dvema milijonoma drugih uporabnikov. Tudi takrat naj bi šlo za notranjo napako.

Gre res zgolj za naključje ali pa je morda na delu 'notranja zarota'?

V primeru Twitterja je namreč že jasno eno: ker ima zadnje čase veliko težav s pridobivanjem novih uporabnikov, je uprava že napovedala zmanjševanje stroškov (kamor seveda sodi tudi odpuščanje skoraj desetine zaposlenih). Natolcevanje o tem, ali bi kaj takšnega lahko bil motiv za 'notranjo napako' v primeru Twitterja, pa prepuščamo bralcem ;)