Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Koliko pobritih ovc je potrebnih za lajšanje bolečin v mišicah?

3. 9. 2018
Deli
Koliko pobritih ovc je potrebnih za lajšanje bolečin v mišicah?

Obstaja prepričanje, da lahko bolečino v mišicah odpravljate tako, da si čez noč na boleče mesto nadanete sveže pobrito in neočiščeno ovčjo volno in zjutraj bo bolečina izginila.  Pa res vse naravne metode delujejo, ali gre le za mite?

Koristni učinki ovčje volne na zdravje ljudi

Ovčja volna naj bi imela koristne učinke na zdravje ljudi:

  1. Ustvarjajo naravno toplino. Ni dvoma, da ima pojav prenosa toplote med človeškim telesom in okoljem močen vpliv na zdravje in dobro počutje. Pomaga povečati kapaciteto količine kisika in drugih snovi v telesnih celicah, medtem ko odstranjuje ogljikov dioksid in druge presnovne odpadke, sprosti mišično napetost in podaljšuje sposobnost vezivnega tkiva.
  2. Ima konstantni masažni učinek na telo. Masaža je ena izmed najstarejših oblik medicinske terapije v povezavi s človeškim telesom. Pravilna stalna masaža kože krepi osnovne funkcije in ima pozitivne učinke na celotno človeško telo.
  3. Volna bistveno poveča aktivnost anionov v telesu in tako povečuje pozitivne učinke. Negativni ioni preprečujejo razmnoževanje škodljivih mikroorganizmov, nevtralizirajo pozitivno nabite viruse in večino patoloških bakterij. Prav tako spodbuja regeneracijo telesa po fizičnih naporih in daje telesu energijo, potrebno za soočanje z vsakodnevnimi izzivi.

Ob prvem pojavu bolečin si lahko pomagamo tudi sami

Bolečine v mišicah so pogosto neprijetna posledica športnih dejavnosti ali pa - obratno - nastanejo zaradi premalo aktivnosti in preveč sedenja, zato se jim marsikdo težko izogne. Ob prvem pojavu bolečin si lahko pomagamo tudi sami.

Kje so najpogostejša mesta bolečin?

Najpogostejša mesta bolečin v mišicah so vrat, ramenski obroč, spodnji del hrbta oz. predel križa, noge in roke, lahko pa se pojavijo tudi drugje. Pomembno je, da ukrepamo in ob pojavu bolečine odstranimo sprožilni dejavnik, ki je povzročil bolečino. Na mesto bolečine lahko delujemo s hlajenjem bolečih predelov, počitkom, ustrezno izbranimi vajami in uporabo lokalnih protibolečinskih zdravil – krem.

Samozdravljenje je primerno za akutne bolečine, pri čemer moramo izločiti možnost težje poškodbe, bolečine zaradi zdravil ali hujše bolezni. V primeru hujših bolečin moramo obiskati zdravnika, da postavi pravilno diagnozo in nas usmeri k nadaljnjim ukrepom.

Rosacta® - zdravilo rastlinskega izvora za naravno zdravljenje bolečine v mišicah

Na trgu je na voljo veliko različnih izdelkov za lajšanje bolečin v mišicah in sklepih. Pri tem je potrebna pozornost, saj se izdelki med seboj razlikujejo.


Zdravilo Rosacta® prinaša nov pristop k zdravljenju bolečin, saj zaradi glavne sestavine - rožmarinovega eteričnega olja deluje z dvojno močjo; deluje protibolečinsko in poveča pretok krvi, kar pospeši proces zdravljenja in regeneracijo.

Rosacta® je učinkovita in varna za redno in dolgotrajno uporabo. Lahko se uporablja pri lajšanju bolečin v mišicah, kot so bolečine zaradi prekomerne telesne aktivnosti ("musklfiber", utrujene mišice), športne poškodbe (zvini, nategi, otekline, izpahi), zakrčenost vratu in ramenskega obroča zaradi stresa, bolečine v hrbtenici zaradi nepravilne drže na delu ter boleče in utrujene noge. Na voljo je v lekarnah.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Rosacta® je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.