Priprava krompirja ni prav nič zapletena, a vedno se najdejo triki, s katerimi lahko vse še poenostavimo in ob tem celo izboljšamo njegov okus.
Ali veste, kaj bi morali dodati vodi, v kateri kuhate krompir, da se bo ta hitreje skuhal in bo tako hitreje pripravljen?
V posodo, v kateri boste kuhali krompir, nalijte vodo in ji takoj na začetku dodajte žlico olja ali masla. Tako bo voda s krompirjem hitreje zavrela in tako pospešila kuhanje.
Tisti, ki ta trik redno uporabljajo, trdijo tudi, da je krompir na ta način tudi boljšega okusa. Slednjega, v kolikor ste nameravali iz kuhanega krompirja narediti krompirjev pire, pa lahko naredite še boljšega, če upoštevate naslednji trik.
Trik za božanski pire
Za popolno kremast pire krompir, gre krompir po kuhanju obvezno osušiti, nato pa dobro pretlačiti ali stisniti skozi sito. Tako bo krompirjeva masa še bolj kompaktna.
Potem dodajte vroče mleko in maslo ter to pretlačite v pire ali vse skupaj kar zmiksate z mešalnikom. Pa še ena skrivnost je, da maslo stopimo, preden ga dodamo h krompirju.
Preberite tudi:
Novo na Metroplay: "Zdravo prehrano definirajo temeljni principi, ki veljajo za vse nas" | Mario Sambolec