Krompir z ostanki iz hladilnika - recept za praktično, a tudi okusno jed

24. 10. 2025
Krompir z ostanki iz hladilnika - recept za praktično, a tudi okusno jed (foto: profimedia)
profimedia

Uporaba ostankov hrane ni le koristnna za prihranek časa, temveč je tudi dober način, da zmanjšamo količino zavrženega in prihranimo denar - če jih seveda porabimo pravočasno. 

Eden od načinov je, da pripravite krompir z ostanki iz hladilnika. Ta praktična in okusna jed vam ne bo le prihranila denarja, temveč bo navdušila tudi vaše domače.

Sestavine

  • 600 g krompirja
  • 1 por
  • 80 g katerekoli vrste mastnega sira
  • 100 g belega sira
  • 40 ml jogurta
  • 60 ml mleka
  • 2 jajci
  • olje po potrebi
  • sol po okusu
  • poper po okusu
  • vegeta po okusu

Priprava

Por narežite na kolobarje in ga na vročem olju na hitro prepražite (3–4 minute).
Krompir narežite na tanke rezine in ga razporedite po naoljenem pekaču.
Čez krompir razporedite prepražen por.

Po vrhu naribajte mastni sir in nadrobite beli sir.

Jajca stepite z jogurtom in mlekom, dodajte sol, poper in vegeto, ter zmes prelijte čez krompir.

Pecite v pečici pri 180 stopinjah približno eno uro — toliko, da krompir postane mehak in se jajca strdijo.

Postrezite toplo.

Preberite si tudi: Najbolj zdrave testenine po mnenju dietičarke - na seznamu ni tistih, ki jih skoraj vsi jemo

Novo na Metroplay: Utrinki 8. Cosmo konference: Lepota brez filtra

Kaj se zgodi, če na telefon pade utež? Zaradi nerodnosti skoraj zažgal fitnes