Ste ga že poskusili skuhati na ta način?
Krompir je nepogrešljiva sestavina skoraj vsake kuhinje. Je hranljiv, nasiten, vsestranski in priljubljen tako med odraslimi kot tudi otroki. Obstaja veliko trikov, s katerimi lahko dosežemo boljše rezultate pri pripravi krompirjevih receptov.
V čem je trik dobro kuhanega krompirja? Kis je izdelek, ki ga imamo vedno pri roki, bodisi beli ali vinski, in ne sme manjkati v naši kuhinjski omarici. Odličen je kot okolju prijazno in učinkovito čistilo, pa tudi v kozmetiki, poleg tega pa je lahko zelo uporaben pri pripravi krompirja.
Ker beli krompir vsebuje več škroba, je idealen (zaradi svoje mokaste teksture) za pripravo okusnega pireja. Po drugi strani pa je trši krompir (voskaste teksture) idealen za pripravo ocvrtega krompirja ali pečenega krompirja. Vse, kar morate storiti, je kuhati krompir 30 minut in po 15 minutah kuhanja dodati sol in malo kisa.
Kis pomaga krompirju, da se na zunaj tvori tanka skorja, ki mu pomaga ohraniti obliko. Kateri koli kis uporabite, bo služil svojemu namenu. Ne pozabite, da ga ne smete dodati preveč, da se izognete grenkemu okusu krompirja. Ena čajna žlička zadostuje za 4 ali 5 krompirjev. Poleg tega kislost kisa preprečuje razpad pektina v krompirju. Namesto kisa lahko uporabite tudi limonin sok. Zahvaljujoč tej metodi postane okus krompirja bolj izrazit in naravnost slasten.