Kuharija v času koronavirusa: Preprost recept za okusne špagete!

Kuharija v času koronavirusa: Preprost recept za okusne špagete! (foto: Profimedia) Profimedia
24. 3. 2020

Ker marsikdo zdaj ne hodi vsak dan v trgovino, je pri kuhanju treba uporabiti malce več domišljije, da ne postane enolična.

Jed, ki jo lahko pripravimo na tisoč in en način, so zagotovo priljubljeni špageti. Marsikdo prisega na najbolj preproste recepte, tudi Italijani, a treba je imeti prave sestavine.

Če te že niso vsak dan pri roki, si lahko pomagamo z res osnovnim receptom za špagete s paradižnikovo omako. Recept je priljubljen po celem svetu in predstavlja v bistvu nekakšno osnovo za to okusno jed.

In kako jih pripravimo?

Lonec (najraje visok) napolnite z vodo in pristavite, da zavre. Strete dva stroka česna (če ga ne marate, lahko tudi manj). Ko voda zavre, dodajte radodaren ščep soli. Nato določite količino špagetov. Za eno osebo je običajno dovolj toliko špagetov, koliko jih objamemo s palcem in kazalcem.

Ko voda zavre, špagete dajte vanjo. Skušajte jih ne zlomiti, saj sami kar "padejo" v vodo, ko se spodnji del omehča. Pomešajte jih z leseno kuhalnico.

Ko so špageti skuhani, prihranite skodelico vode, v kateri so se kuhali, in jih odcedite. Na štedilnik pristavite ponev in na malce olivnega olja na kratko prepražite česen, toliko, da zadiši. Dodajte poper po okusu. Špagete prestavite v ponev in jo dodobra pretresite, da se česen in olje lepo razporedita.

Nato dodajte vodo, v kateri so se kuhali špageti, in paradižnik iz konzerve. Premešajte in rahlo pokuhajte, po želji lahko dodate druge suhe začimbe (origano, bazilika ...).

Po vrhu še naribajte parmezan ali kakšen drug sir, če ga nimate na zalogi. Dober tek.

Priporočamo