Kupujete rabljen avto? Renault Clio III. ima vse, kar imajo veliki!

11. 2. 2016

Za Clie prve generacije je veljalo, da so to spodobni avtomobili, ki ne zahtevajo veliko vzdrževanja. Druga generacija je bila pravo nasprotje tega, saj se je v njej pokvarilo vse, kar se pokvariti da. In še kaj brezzveznega za povrh. Tretja generacija je s tega stališča nekakšen mišmaš prve in druge.

Clio III je med mehaniki priljubljen avtomobil. Za popravila ni zapleten, vendar tudi ni poceni. Težave so bolj take narave, da za odpravo ne zahtevajo bogatega mojstrskega znanja. Pri motorjih pa z izbiro bencinskega stroja ne boste zgrešiti. To so zanesljivi mlinčki, razmeroma skromni pri porabi, dovolj živahni in prijetni za vožnjo. Z dizli je nekaj več križev in težav.

Kar se tiče same zunanjosti in izdelave, je Clio III spodoben avtomobil. Z izjemo nenatančnih stikov med posameznimi karoserijskimi elementi mu ni česa očitati. Slabše se odreže v notranjosti. Odstopanje obloge armaturne plošče, luščenje umetnega usnja z volana, črički in škripanje pedal ter sedežev so stvari, ki parajo živce, med vožnjo pa dajejo občutek, da se človek vozi v ruševini, ne pa v nekaj let starem avtomobilu. A to so kaprice in motijo tiste, ki so vajeni avtomobilov, ki so cenovno umeščeni veliko višje.

Renault Clio - nadvse priljubljen!

Renault Clio je vse od svojega prvega prihoda na trg eden najbolje prodajanih avtomobilov v Evropi. Prejel je številne prestižne nagrade in si ustvaril množico privržencev in tudi 'sovražnikov'.

Danes se po cestah vozi že četrta generacija tega modela, a ta je trenutno preveč sveža, da bi lahko našla mesto v rubriki Avto-magazinovih 'recenzij rabljenih vozil', zato so se fantje osredotočili le na tretjo generacijo. Celoten prispevek si preberite na Avto-magazin