Larino potovanje – zgodbica za otroke z vajami za razgibavanje govoril

Larino potovanje – zgodbica za otroke z vajami za razgibavanje govoril (foto: profimedia) profimedia
10. 1. 2019 | Promocijsko sporočilo

»Nekega jutra se deklica Lara zbudi in še ne ve, da bo ta dan nekaj čisto posebnega. Z najboljšim prijateljem zajčkom se bosta odpravila na nepozabno pustolovščino.«

O razvoju govora pri otrocih večina odraslih ne ve kaj dosti.

Staršem se pogosto zdi, kot da se ’čarovnija govora’ zgodi sama od sebe kmalu po njihovem rojstvu, z najbolj intenzivnim čebljanjem pa nas malčki pričnejo presenečati že v prvih vrtčevskih letih. O tem, da bi morali starši in strokovnjaki v razvoj govora pri otroku morda poseči, pomislimo šele, ko smo soočeni z njihovimi prvimi govornimi težavami.

In slednjih v resnici ni tako malo.

Vzgojiteljice prvih razredov osnovne šole poročajo, da opazijo v vsaki skupini nekaj otrok z govornimi težavami. Večino njih povzroča že sama motorika govornih organov, zaradi česar otroci neustrezno izrekajo glasove, jih izpuščajo ali pa govor popačijo.

Tu na pomoč prihiti Lara!

In ker se otroci jezika praviloma učijo ob poslušanju vsakdanjih pogovorov tako odraslih kot drugih otrok in s pomočjo pripovedovanja zgodbic, pravljic, rim in izštevank, pa tudi glasnega branja, dramatizacije in recitiranja pesmic, gre na knjižnem trgu toliko bolj toplo pozdraviti knjigo Larino potovanje – Zgodbica z vajami za razgibavanje govoril, ki jo je napisala defektologinja Jasmina Vojsk Jakofčič, ilustrirala pa Mojca Budnar.

larino potovanje

Larino potovanje je zgodba za otroke, ki je prepletena z igrivimi vajami za razgibavanje govoril in izboljšanje izgovorjave. Zgodbica in tople ilustracije bodo otroke hipoma pritegnile, hkrati pa se bodo seznanili tudi z odgovornostjo do sebe in drugih.

Priporočamo!

Larino potovanje

Jasmina Vojsk Jakofčič je kot defektologinja zaposlena v Zdravstvenemu domu Metlika, njeno delo pa med drugim zajema tudi zgodnje odkrivanje, diagnostiko ter korekcijo govorno-jezikovnih motenj pri otrocih in individualne obravnave otrok z govorno-jezikovnimi motnjami.

Knjigo Larino potovanje je skratka podpisala resnična strokovnjakinja za razvoj govora pri otrocih, starši in strokovnjaki pa se lahko nadejajo, da bodo v knjigi našli obilico praktičnih navodil in vaj, kako otroku pomagati do boljšega govora in sporazumevanja.

Knjiga je izšla pri Mladinski knjigi.

Larino potovanje

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri