Larry Flint ponuja 10 milijonov dolarjev za informacije, ki bi odstavile Trumpa!

Larry Flint ponuja 10 milijonov dolarjev za informacije, ki bi odstavile Trumpa! (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
16. 10. 2017

Izdajatelj ameriške erotične revije Hustler Larry Flint je v nedeljski izdaji časnika Washington Post objavil celostranski oglas, v katerem ponuja deset milijonov dolarjev za informacije, ki bi pripeljale do postopka odstavitve ameriškega predsednika Donalda Trumpa, znanega kot impeachment.

Oglas navaja številne razloge, zakaj bi morali Trumpa odstaviti: od kompromitiranja notranje in zunanje politike ZDA z ogromnimi konflikti interesov njegovega globalnega poslovnega imperija, do kupa nesramnih laži, nepotizma in imenovanja nesposobnih na vladne položaje.

Flint ugiba, da se ustrezne informacije morda skrivajo v Trumpovih davčnih napovedih, ali drugih investicijskih podatkih. Morda glede tega, ali se je kaj dogovoril z Rusi za predvolilno podporo.

"Impeachment bo napeta godlja, vendar pa je alternativa - tri dodatna leta destabilizacijske zmešnjave - še hujša. Čutim, da je moja domoljubna dolžnost in tudi dolžnost vseh Američanov, da odvržemo Trumpa preden bo prepozno," je zapisal Flint, za katerega to ni prva tovrstna pobuda.

Leta 1998 in 2007 je ponudil milijon dolarjev nagrade za informacije o kongresnikih, ki so imeli spolne afere zunaj zakonske zveze. Leta 1998 je moral zaradi tega odstopiti republikanski kongresnik Bob Livingston, ki je bil na vrsti za prevzem položaja predsednika predstavniškega doma kongresa. Leta 2012 pa je ponujal nagrado tistemu, ki mu bo priskrbel davčne napovedi republikanskega predsedniškega kandidata Mitta Romneyja.