Leonard Cohen se vrača v ljubljanske Stožice

24. 7. 2013

Kariera Leonarda Cohena je dolga šest desetletij in številni razprodani koncerti po vsem svetu, toda zanimanje publike, da vidi, posluša in uživa tega edinstvenega pisatelja, poeta, šansonjerja in zelo vplivnega umetnika na vse generacije svetovne popularne glasbe, ne pojenja.

Od vrnitve na svetovne odre leta 2008 ni Leonard Cohen izgubil ničesar zaradi 15-letne odsotnosti s koncertnih turnej in njegovi koncerti so bili hitro prepoznani kot pomemben del glasbene zgodovine.

Del te izjemne zapuščine smo v Sloveniji doživeli Oktobra 2010; v komaj odprti dvorani v Stožicah nam je uprizoril enega od najdaljših koncertov v njegovi karieri, 4 ure nepozabnega nastopa pred razprodano dvorano.

V začetku leta 2012 je izdal novo ploščo, Old Ideas (Sony/Menart) katera je prejela izjemne kritike, sledil je prvi del razprodane svetovne turneje. Simple Events Slovenija ter producent turneje AEG Live sta kljub zgoščenemu razporedu nastopov Ljubljano ponovno umestila na seznam mest na Evropski turneji.

V Sloveniji ga gostimo 25. julija, na Hrvaškem pa bo 2.8. koncertiral v puljski Areni, kjer pa je zaradi tehničnih zahtev ter specifike arene kapaciteta za obiskovalce precej zmanjšana.

Značke: Leonard Cohen

Priporočamo